SOS Selma | Spontaan ergens lunchen

SOS Selma snacken

Het is weer tijd voor SOS Selma! Uw redder in nood, die ook wel eens zin heeft in een lekkere snack tussendoor. Gelukkig heb ik daar zo mijn trucjes op gevonden, waardoor ik geen honger hoef te lijden als ik een dagje de stad in ga met mijn moeder of vriendinnen.

Ik kan nooit meer spontaan ergens lunchen of een gebakje eten als ik met een vriendin in de stad ben.

True. Dit is iets wat ik ook nog wel eens lastig vind. Met mijn ADHD ben ik van nature een vreselijk slechte planner en nog eens impulsief op de koop toe. Vroeger ging ik dan ook graag ergens zitten wanneer ik met een vriendin de stad in ging. Gelukkig kan dat nu ook nog wel, maar het kost wel iets meer voorbereiding (alhoewel dat ook reuze meevalt hoor). Zo check ik eerst even op HappyCow of er leuke lunch- of koffietentjes zijn met vegan opties in de plaats waar ik naar toe ga. Als onze buiken dan beginnen te knorren, weet ik vervolgens altijd waar we naar toe kunnen. Het leuke van een goede voorbereiding op dat punt is dat ik op die manier al heel veel heel lekkere tentjes heb ontdekt! Waar ik vroeger nog wel eens teleurgesteld werd door hetgeen ik geserveerd kreeg in een gelegenheid waar ik zomaar op goed geluk binnenwandelde, komt me dat nu nooit meer voor. Als we ergens naar toe gaan, is het zeker weten lekker!

Een volle rugzak voor een lege maag

Maar wat als je geen tijd hebt om op internet zoek te gaan, omdat het hier een heel spontane afspraak betreft, of wat als er in de plaats waar jullie naar toe gaan geen eetgelegenheid is met vegan opties (wat tegenwoordig wel heel zeldzaam is, maar het komt voor)? Een kop thee of koffie is overal wel te krijgen, dus je kunt jezelf altijd wel ergens op een terrasje parkeren. Op eetgebied is het wel wat lastiger, maar dan zorg ik er altijd voor dat ik voldoende eten bij me heb. En omdat je jezelf ook best eens mag verwennen, neem ik ook altijd iets mee wat ik heel lekker vind. Zo ben ik dol op de flapjacks van Trek en zit daar dus standaard één van in mijn dagrugzak. Als ik zelf iets heb gebakken, dan neem ik dat mee om te trakteren. Ik zorg er in ieder geval voor dat mijn rugzak altijd een beetje voller is dan wat ik denk nodig te hebben, zodat ik nooit honger hoeft lijden en als het toch te weinig bleek te zijn, kan ik altijd nog terecht bij de snackbar voor een patatje met ketchup of koop ik een vegetarische Vietnamese loempia (die zijn vrijwel altijd ook vegan). Door mezelf gerust te stellen met mijn volle rugzak als mijn maag leeg is, ben ik meestal heel goedkoop uit en kan ik mijn geld weer besteden aan andere leuke dingen!

SOS Selma trekt haar groene cape aan en gaat weer op pad om vegans in nood te redden. Heb jij een probleem wat je maar niet opgelost krijgt? Laat het me weten!

Wat je misschien ook wel interessant vindt:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *