Al hardlopend Rotterdam ontdekken met “Rotterdam RENT”

Rotterdam RENT

Sommige hardlopers lopen week in week uit hetzelfde rondje. Mijn vader is zo’n loper. Hij loopt al zo’n 30 jaar een vast aantal routes in een bos dichtbij mijn ouderlijk huis en hij zweert erbij. Zijn vaste partner is zijn stopwatch. Een modern GPS-horloge heeft hij niet nodig, hij weet exact hoe ver hij gelopen heeft. Na afloop noteert hij zijn tijden in een schrift. Tientallen van die schriftjes liggen er in de kast en hij weet precies te vertellen dat hij in het jaar waarin ik geboren werd (1989) zijn best tijden liep (zou dat een goed of een slecht teken zijn haha). Zelf zit ik een beetje anders in elkaar. Ik wil prikkels, actie! Waar mijn vader het geweldig vindt om de kleine veranderingen in het bos te beleven, zorgt een beetje meer afwisseling bij mij voor een veel leukere hardloopervaring. Hardlopen gaat voor mij niet alleen maar om mijn eindtijden (ok, ik geef het toe… een leuke training geeft een extra goed gevoel als ik ook nog eens een lekker tempo gelopen heb) en al helemaal niet over mijn gewicht zoals de vrouwentijdschriften me willen doen geloven, nee hardlopen is voor mij een manier om te genieten van mijn omgeving en dat kan in Rotterdam heel goed!

Normaal gesproken train ik met mijn loopgroep en bepaalt de trainer waar we langs gaan, een echte luxe. Maar toen ik een paar weken geleden geblesseerd raakte, moest ik het helemaal zelf uitzoeken. In het begin vond ik dat wel leuk, maar al snel liep ik telkens hetzelfde saaie rondje door het park en was ik er wel klaar mee om elke keer dezelfde eendjes gedag te zeggen. Ik woon in een prachtige stad, die zich perfect leent om hardlopend te ontdekken. Niet voor niets wordt Nederlands bekendste marathon in Rotterdam gelopen! Op zoek naar inspiratie dacht ik terug aan een fotosessie die we met onze loopgroep hadden gehad voor het boekje Rotterdam RENT en wat bleek: het boekje was net klaar en ik was één van de eersten die een exemplaar wist te bemachtigen.

Rotterdam RENT
Mijn hardlooptrainert René Warnaar werd ook geïnterviewd

Rotterdam RENT is een vrolijk boekje dat vooral wil laten zien hoe leuk lopen is! Het bevat prachtige foto’s van de verschillende loopgroepen en -groepjes die de stad kent, interviews met inspirerende personen uit de Rotterdamse loopwereld (er staat ook een interview met mijn trainer in) en 25 routes door de hele stad. Bij de routes staat een duidelijke beschrijving met plattegrond en er staat ook duidelijk bij vermeld hoe ver de route is, of hij verlicht is, of de ondergrond verhard is, of je er met het ov of de auto kunt komen en of je na afloop ergens terecht kunt voor een welverdiend drankje. Er staan hardlooproutes in van 3,5 tot 21 km en je kunt de routes ook met elkaar combineren. Je kunt je rondje dus zo groot maken als je zelf wil! Ik heb zelf een variatie op de Maastunnel-route gelopen en ik vond hem echt prachtig. Zo leuk om de stad eens op een totaal andere manier te bekijken! Ik kan me voorstellen dat dit boekje ook heel geschikt is voor mensen die een citytripje gepland hebben. Je kunt meteen zoveel bekijken (ook buiten het centrum) als je je loopschoenen aantrekt!

Handig die icoontjes naast de beschrijving die je meer informatie geven over de route.
Handig die icoontjes naast de beschrijving die je meer informatie geven over de route.

Inmiddels gaat het alweer een stuk beter met mijn enkel en heb ik de eerste training met de loopgroep (wel rustig aan) er weer op zitten. Toch denk ik dat ik dit boekje er nog vaak bij ga pakken. Ik moet wel eens een training afzeggen vanwege andere afspraken en met dit boekje ben ik nog gemotiveerder om mijn training zelfstandig te gaan inhalen.

Het boekje Rotterdam RENT kost €14,95 en is online verkrijgbaar bij Routemakers.nl  of in het echie bij de volgende winkels:

  • De Hardloopwinkel, Groenendaal 33F
  • Lopers Company, Hoogstraat 119-B
  • Run2Day, Meent 75
  • Runnersworld Rotterdam Centrum, Van Oldenbarneveltstraat 97
  • Donner, Coolsingel 119
  • Boekhandel Snoek, Meent 126
  • Boekhandel Van Gennep, Oude Binnenweg 131b
  • Boekhandel Van Rietschoten, Keizerswaard 8, IJsselmonde
  • Boekhandel Coelers, Peppelweg 124, Schiebroek
  • Boekhandel de Ridderhof, Ridderhof 28-29, Ridderkerk

Woon je in Amsterdam of Den Bosch? Dan heeft Routemakers ook een boekje gemaakt voor jouw stad! Kijk daarvoor op hun website.

(Visited 186 times, 1 visits today)

Wat je misschien ook wel interessant vindt:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *