Vegan Hotspottour Rotterdam 2016

hotspottour_rotterdam

Hoe meer ik van mijn stad zie, hoe verliefder ik erop word! Rotterdam is gewoon gaaf en ik ben inmiddels zo’n groze (groos is trots op z’n Rotterdams) Rotterdammert, dat ik het liefst aan de hele wereld laat zien dat het kille imago dat de stad nog altijd heeft absoluut niet terecht is. De stad heeft de laatste jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt en barst van de creatieve initiatieven. Ook voor veganisten is er inmiddels een behoorlijk aanbod. Vegan Challenge Captain Emile organiseerde een tour langs een 23-tal Rotterdamse vegan hotspots (en dat is niet eens alles wat de stad telt) en ik mocht mee als groepsjuf! Ik was een beetje moe en had hoofdpijn, maar het was zo gezellig! Ik heb echt genoten! In alle drukte vergat ik wel een beetje om foto’s te maken (aan het einde had ik mijn telefoon welgeteld 3x tevoorschijn weten te toveren), maar gelukkig mocht ik er een paar van Emile lenen, dus bij deze een aantal hotspots in vogelvlucht die ik nog niet kende, of waarvan ik nog niet wist dat ze vegan dingen hadden, mét foto’s!

Tibestlife Rawfood

vegan_hotspottour_rotterdam - 2

TribestLife
foto Emile

Tribestlife Rawfood is een vrij nieuw tentje met alleen maar rauwe 100% veganistische gerechten en heerlijke sapjes! Het zit bijna naast de Groene Passage en is dus perfect ter afwisseling wanneer je iets te vaak met je vrienden bij Spirit afspreekt. De cheesecake die we mochten proeven was echt hemels!

Tribestlife Rawfood zit aan de Goudsesingel 330A

Sajoer

Sajoer
foto Emile

Een ander tentje met sapjes is Sajoer. Sajoer is geen rawfood café, maar een sapbar waar je naast het drinken van sapjes ook terecht kunt voor een lekker soepje of een salade.

Sajoer is gevestigd aan de Botersloot 46a en de achterkant komt uit op het pleintje tussen de Botersloot en Pannekoekstraat, waar je bij mooi weer heerlijk op het terras kunt zitten.

Boguette

Boguette
foto Emile

Een ander tentje dat gevestigd is aan het pleintje tussen de Botersloot en de Pannekoekstraat (dat pleintje is sowieso een bezoekje waard, er zitten ook leuke tweedehandswinkeltjes) is Boguette. Bij Boguette kun je bánh mì krijgen, Vietnamese broodjes die op authentieke wijze bereid zijn. Niet alles is veganistisch, maar als je het aangeeft vindt men het geen probleem om een geheel veganistisch broodje voor je klaar te maken! Naast broodjes, kun je hier ook terecht voor noedelsalades en summerrolls.

Boguette is gevestigd aan de Botersloot 60A

Sugo

vegan_hotspottour_rotterdam - 6

Nu even een tentje tussendoor waar ik al eens geweest was, maar die me elke keer weer positief verrast: Sugo. Bij Sugo koop je pizza per stuk. Ze hebben altijd 2 veganistische pizza’s en die zijn echt verschrikkelijk lekker. Het deeg laten ze tot wel 72 uur rijzen, waardoor het echt een heel mooie textuur en een heerlijke smaak krijgt en de ingrediënten die ze gebruiken zijn altijd vers. Ik heb maar zelden zo’n lekkere pizza gehad als bij Sugo.

Sugo is te vinden aan de Aert van Nesstraat 20

Freshii

vegan_hotspottour_rotterdam - 8

Freshii kende ik nog niet, maar het ligt op een ideale locatie voor iedereen die graag gaat winkelen op de Lijnbaan of wanneer je een middagje naar De Doelen of de Stadsschouwburg gaat. Je kunt er lekker lunchen en ze hebben meerdere veganistische opties op de kaart staan. Zoals je op de foto kunt zien, gingen de dingen die wij mochten proeven als zoete broodjes over de toonbank!

Freshii is gevestigd aan de Korte Lijnbaan 18B

Lilith

foto Emile
foto Emile

Een ander tentje wat ik nog niet kende, is Lilith. Lilith zit in een zijstraatje van de Oude Binnenweg en is een koffietentje dat zich heeft gespecialiseerd in ontbijt en brunch. Het was er te vol om echt binnen te gaan en dat zegt wat mij betreft genoeg. Lilith heeft een heel bijzonder sfeertje, een tikje duister, maar absoluut niet bedompt. In tegendeel zelfs, Lilith oogt hip en gezellig. Dit is absoluut een koffietentje waar ik vaker te vinden ga zijn in de toekomst!

Lilith is te vinden aan de Mauritsstraat 217

Jordy’s Bakery

JordysBakery
foto Emile

Toen ik een jaar geleden bij Jordy’s Bakery kwam, hadden ze nog niks voor veganisten. Inmiddels staat er een heerlijke belegde boterham op de kaart (met avocado) en nu blijkt dat ze ook een vegan dadelbrood en een vegan bananenbrood hebben. En die Jordy, die kan bakken zeg, zooooo!

Jordy’s Bakery zit aan de Nieuwe Binnenweg 97A

Heavenly Cupcakes

HeavenlyCupcakes
foto Emile
heavenlycupcakes2
foto Emile

De middag moest natuurlijk eindigen bij Heavenly Cupcakes, de eerste veganistische banketbakkerij van Nederland. Bij Heavenly Cupcakes verkopen ze niet alleen hemelse kleine taartjes, maar ook hemelse grote taarten. Daarnaast kun je er terecht voor een heleboel veganistische artikelen die moeilijk te vinden zijn in andere winkels, zoals seitan fix, slagroom uit een spuitbus en kaas van Violife. Sinds een tijdje zijn ook de veganistische producten van het Zaanse Bakkertje (hierboven op de foto, naast een cupecake van Heavenly Cupcakes zelf) hier verkrijgbaar. Op 1 mei is er een leuk bloggersevent dat je als veganistische blogger zeker niet gemist mag heben. Ik kom ook en het lijkt me heel leuk om andere vegan bloggers te ontmoeten! Je kunt je nog aanmelden 🙂 .

Heavenly Cupcakes is gevestigd aan de Nieuwe Binnenweg 244.

(Visited 566 times, 1 visits today)

Wat je misschien ook wel interessant vindt:

8 reacties op “Vegan Hotspottour Rotterdam 2016

  1. Ik heb de tour helaas ook moeten missen, maar top dat je het hier deelt. Voor mij zitten er een paar nieuwe namen bij. Met alle
    positieve (vegan) ontwikkelingen mag Rotterdam zich inmiddels wat mij betreft een wereldstad noemen!

    1. Jammer dat je het hebt moeten missen, maar het was een groot succes, dus wie weet dat hij nog eens op herhaling gaat 🙂 (en misschien zijn er dan wel weer nieuwe hotspots bijgekomen, ze schieten de laatste tijd als paddestoelen uit de grond 🙂 ).

    1. Hoi Maud, normaal zou ik je reactie verwijderen, omdat het reclame is. Voor deze keer maak ik een uitzondering, omdat het zo goed binnen het artikel past 🙂 . Mocht je in het vervolg nog eens iets op mijn blog willen plaatsen over Blije Wijnen, kun je dan contact met mij opnemen? Mijn contactgegevens vind je op de contactpagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *