Pokénomnomnom bij Poké Bowl in Rotterdam | Hawaïaanse saladebowls

pokebowl-5_f

Ik heb er een nieuwe favoriete hotspot bij in mijn woonplaats! En hoewel de naam klinkt alsof het iets van doen heeft met een zeker spelletje voor op je telefoon waarvan de spelers nog het meest weg hebben van een zwerm sprinkhanen die deelneemt aan een sit-in, heeft het daar helemaal niks mee te maken. Poké is namelijk een traditioneel Hawaïaans gerecht, bestaande uit rijst, een eiwitbron (meestal vis, maar in dit geval ook tofu) en veel verse groentjes. Ik vind het zelf erg lijken op sushi in salade vorm.

pokebowl-3_f

pokebowl-1_f

Het menu van Poké Bowl is klein, maar het aantal variaties wat ze bieden is oneindig. Je kunt namelijk zelf je eigen bowl samenstellen aan de bar. Allereerst kies je een basis. Die kan bestaan uit rijst of salade, of een combinatie van beide (alles kost €8,50). Ik ging voor dat laatste. Vervolgens kun je als veganist tofu als eiwitbron krijgen en kun je daarna 4 verschillende soorten groente, fruit of bonen kiezen. Hierbij kun je denken aan rode kool, bietjes, maïs, zeewier, avocado, mango etc. Je bowl wordt afgemaakt met een sojasausje en een paar toppings naar keuze (gebakken knoflook, gebakken uitjes, sesamzaad, lente-uitjes etc.) en klaar is Klara!

pokebowl-4_f

pokebowl-2_f

Je kunt je bowl in het “restaurant” opeten, maar veel plaats is daar niet. Poké Bowl is vooral ingericht als een afhaalloket. Bij mooi weer kun je lekker buiten zitten op de paar stoeltjes die er staan, of op een leuk plekje in de stad. Poké Bowl zit namelijk op een centrale plek: dicht bij station Blaak, de Markthal en de Laurenskerk. Maar naar huis of kantoor meenemen kan dus ook prima.

pokebowl-6_f

Ik bracht een bezoekje aan Poké Bowl met een paar vriendinnen (p.s. vergeet zeker niet eens op Djuli’s blog te neuzen), voordat we naar Bridget Jones in de bios gingen (als je behoefte hebt aan wat lachtherapie, is dat zeker een aanrader!!!) en echt iedereen had een andere samenstelling van zijn bowl. Zo leuk! Je kunt de bowls dus helemaal aan je eigen smaak, humeur of de kleur van je schoenen aanpassen. Dat verveelt, anders dan het populaire spelletje, nooit!

Je vindt Poké Bowl aan de Hoogstraat 117B in Rotterdam (vlakbij station Blaak, de bieb en de Markthal)

(Visited 417 times, 1 visits today)

Wat je misschien ook wel interessant vindt:

2 reacties op “Pokénomnomnom bij Poké Bowl in Rotterdam | Hawaïaanse saladebowls

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *