Ik ga op reis en ik neem mee… mijn vegan paspoort!

vegan passport - 2

Nee, het is geen paspoort dat mij toegang geeft tot alle geheime veganistische genootschappen ter wereld, noch sta ik er met een foto in met een bos wortels op mijn hoofd: het vegan paspoort is een mega handig hulpmiddel dat absoluut niet in je koffer mag ontbreken als je op reis gaat! Sinds ik vegan ben, heb ik al heel wat reisjes gemaakt. Ik heb namelijk altijd een enorme behoefte om meer van de wereld te zien dan enkel mijn eigen huis. Ik laat me daarbij absoluut niet tegenhouden door mijn levensstijl, want waarom zou ik? Overal waar je groente en fruit vindt, kun je een veganistische maaltijd bereiden. Lastiger wordt het wel wanneer je aangewezen bent op de keuken van een hotel of restaurant, of wanneer je een broodje bij de bakker wilt kopen. Gelukkig is daar dan het vegan passport dat in 74 talen uitleg geeft over wat jij wel en niet wilt eten. Handig!

Het boekje heeft een lay-out uit het jaar 0, maar dat doet niks af aan de functionaliteit. Het vegan passport vergezelt mij trouw op al mijn reizen. Gelukkig heb ik ‘m nog niet vaak hoeven gebruiken, doordat Europa steeds meer rekening begint te houden met veganisten, maar hij is al wel een paar keer heel nuttig geweest. Zo kon ik de bakker in een dorp in Tsjechië pas echt duidelijk maken dat ik brood zonder melk en ei wou toen ik dit boekje tevoorschijn toverde. En ik had het daarvoor nog wel geprobeerd in mijn beste Tsjechisch haha. Iedere taal heeft een hele pagina in het boekje en er is zelfs rekening gehouden met analfabeten: achterin staan plaatjes van wat een vegan niet eet en wat een vegan wel eet, aangeduid met smileys. Je hoeft dus enkel de pagina in de taal te overhandigen (van te voren per mail of ter plaatse) die de ander kan lezen, waarna je ook op vakantie kunt genieten van een 100% veganistische maaltijd.

Het Vegan Passport wordt uitgegeven door de Britse Vegan Society en is o.a. te koop bij Vega-Life voor €6,50.

(Visited 323 times, 1 visits today)

Wat je misschien ook wel interessant vindt:

3 reacties op “Ik ga op reis en ik neem mee… mijn vegan paspoort!

 1. Ohhh geweldig boekje hè! Ik had ‘m vorig jaar ook aangeschaft en ik vind het zo leuk. Fantastisch in hoeveel talen het
  geschreven staat. Bij mij is hij in Spanje van pas gekomen, in een restaurant waar ze bijna geen Engels spraken (en ik niet
  duidelijk Spaans;-))

 2. Ja die wil ik! Wat super handig. Vooral als je ergens heen gaat waar het echt onbekend is wellicht. Ik ga in
  de vakantie naar Duitsland en ik denk dat ik op zich daar wel prima kan eten (we gaan juist expres naar
  Duitsland), ik denk dat Frankrijk wel een ander verhaal is en dat daar dit boekje heel handig zou zijn. Super
  leuk!
  Mooie blog heb je :).
  Liefs

  1. Aw, fijn te horen dat je m’n blog leuk vindt!!! En Duitsland is inderdaad best wel vegan friendly, alhoewel dat vooral in de steden zo is. Op het platteland hebben ze er over het algemeen weinig ka… eh Wilmersburger van gegeten. Gelukkig zijn de supermarkten en de DM (drogisterij) wel heel vegan friendly, dus als je naar Duitsland gaat, moet je daar zeker een bezoekje aan brengen 🙂 .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *