Goed en goedkoop biologisch eten bij Gys in Rotterdam en Utrecht

Gijs Rotterdam - 2

Toen Felix me vroeg waar ik wilde eten met mijn verjaardag, riep ik meteen GYS! Gys is nog niet zo heel lang open in Rotterdam, maar heeft in Utrecht al 2 goedlopende filialen, die bekend staan om hun heerlijke biologische gerechten, voor een betaalbare prijs. Hoog tijd om eens te kijken of het nieuwe filiaal aan de Rotterdamse Nieuwe Binnenweg (een geweldige straat trouwens die je niet mag missen als je een dagje Rotterdam doet! Ook vegan hotspot Heavenly Cupcakes is bijvoorbeeld aan deze straat gevestigd.) mijn hoge verwachtingen waarmaakt!

Gijs Rotterdam - 3

Gijs Rotterdam - 1

Het is donderdagavond en prachtig weer als we plaatsnemen op het terras van Gys. Zowel binnen als buiten zitten een paar mensen, maar echt druk kun je het niet noemen. Dit verandert echter in rap tempo. Met iedere gang die we eten, lijkt het aantal mensen zich exponentieel te vermeerderen. Tropische temperaturen vragen schijnbaar om tropisch late etenstijden. Wij hadden niet gereserveerd en dat kon dus prima, maar ik kan me voorstellen dat dat in de weekenden best nodig kan zijn!

Gijs Rotterdam - 7

 

Gijs Rotterdam - 9

Gijs Rotterdam - 8

 

De kaart van Gys staat niet bomvol, wat voor mij altijd een goed teken is. Vaak zegt het namelijk dat de gerechten die op de kaart staan ook echt bereid zijn met verse ingrediënten en dat is natuurlijk precies wat je bij Gys verwacht. Ondanks de geringe keuze is er echter voor elk wat wils. Zowel vleeseters, als vegetariërs en vegans kunnen hun hart ophalen aan gerechten van ver (Syrische stoofpot) en dichtbij (vegan kapsalon!!!). Doormiddel van verschillende symbooltjes is in één oogopslag te zien welke gerechten vegan zijn. Handig! Of een kleine kaart het er ook echt makkelijker op maakt om te kunnen kiezen? Niet als alles zo lekker klinkt als bij Gys. Om keuzestress te voorkomen, hebben ze gelukkig rekening gehouden met wikkers en wegers zoals wij. Als je een proeverij besteld, kun je namelijk van alles een beetje krijgen. Bij Gys hoef je dus niet bang te zijn voor FOMO (fear of missing out), noch voor je portemonnee: de proeverij kost net als alle andere hoofdgerechten 10 euro.

Maar hoe smaakt het eigenlijk? Ik vond vooral ons voorgerecht echt hemels. Tomaat, courgette en kappertjes met een perfect op smaak gebrachte dressing… wauw! Van het hoofdgerecht vond ik de bietensoep echt heel smakelijk en ook de Syrische stoofpot was leeg voor ik er erg in had. De kapsalon was me daarentegen iets te pittig, net als de tomatensalsa… maar dat is “geschmackssache”, Felix vond het prima zo!

Gijs Rotterdam - 5

Ik zal zeker nog eens terugkomen bij Gys! Voor een goede, verantwoorde en goedkope warme maaltijd zit je hier helemaal aan het juiste adres. Daarnaast ben ik ontzettend benieuwd naar het ontbijt en de lunch die je hier ook kunt krijgen. Rotterdam heeft er weer een leuke vegan hotspot bij!

Gys Rotterdam is gevestigd aan de Nieuwe Binnenweg 182

Gys Utrecht is gevestigd aan de Voorstraat 77 en aan de Amsterdamsestraatweg 113

(Visited 343 times, 1 visits today)

Wat je misschien ook wel interessant vindt:

4 reacties op “Goed en goedkoop biologisch eten bij Gys in Rotterdam en Utrecht

    1. Ja vreselijk he, eten kiezen, vooral als er zoveel lekkers op de kaart staat! Een luxeprobleem, maar toch hahaha. Ik vond het dan ook echt een top idee dat Gys zoiets op de kaart heeft staan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *