De hemel woont in Rotterdam | Sharp Sharp Cakebar

sharp sharp - 6

Als een jarig kind in de snoepwinkel, zo voelde ik me toen ik voor de vitrine van Sharp Sharp in Rotterdam stond. Taartjes, overal keurige, kleurige taartjes, met namen als songteksten en smaakcombinaties die alleen al bij de gedachte eraan smaakexplosies vormden op mijn tong. Hoe zou ik een “My darling Rose” of “Mighty Minty Mango” kunnen weerstaan? Onmogelijk!

sharp sharp - 1
How to resist…

De Sharp Sharp Cakebar is nu goed een maand open, maar je merkt aan alles dat Renate en Frank (beide oorspronkelijk grafisch ontwerper van beroep) al langer bezig zijn met hun veganistische zoete delicatessen. Begonnen ze in 2014 nog als thuisbakkers met een paar oude baklava-blikken op de Rotterdamse Oogstmarkt, inmiddels kun je hun producten overal in Rotterdam en zelfs in heel Nederland vinden. Toch is er wat mij betreft niks leukers dan de taartjes te eten bij de makers zelf. Ik vind het geweldig om het enthousiasme van de ondernemers in kwestie te kunnen voelen en dat zit bij dit stel zeker wel goed! Je kunt echt merken dat hier een duo werkt met een passie en een missie: lekkere, verantwoorde taartjes maken voor iedereen. Alles in de winkel is veganistisch, glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers, maar zit bomvol verrassende smaken. Kruiden, specerijen, fruit, dadels, kokosolie, noten, zaden etc. worden op bijzondere wijze gecombineerd tot echte kunststukjes. Om te laten zien wat ze allemaal gebruiken aan ingrediënten, staat er een kast in de zaak waarin je alles met eigen ogen kunt bekijken. Want hoewel er dus het één en ander weggelaten wordt aan ingrediënten die in de traditionele taartenbakkerij veel worden gebruikt, blijven er heel wat minder conventionele ingrediënten over die ervoor zorgen dat je er niet eens over denkt iets te moeten missen. Bij Sharp Sharp zul je dus niet zo snel een vegan snickers vinden of een gezonde appeltaart, dat zorgt altijd maar weer voor nutteloze vergelijkingen en kom op… stiekem is dat toch ook wel een beetje saai als je een smaakinstinct hebt als Renate en Frank? De bakkers van Sharp Sharp componeren liever hun eigen smaken en dat doen ze echt verrassend goed!

sharp sharp - 1 (1)

sharp sharp - 10
Bruce, de enige vleeseter bij Sharp Sharp!
sharp sharp - 3
De magische ingrediëntenkast!
sharp sharp - 11
Sharp Sharp zit tegenover metrostation Rijnhaven. Dichtbij Katendrecht dus, wat een heel toffe buurt is.

Daarmee kom ik terug op mijn keuzemomentje… iets waar ik nooit goed in ben geweest, maar wat nu wel heel moeilijk was. Ik koos daarom voor een proeverij van verschillende kleine stukjes taart. Smaakcombinaties als chocola, salted caramel met kokos, bosbessen met anijs, en aardbei met cayennepeper buitelden over mijn tong en ik kon echt niet kiezen welke mijn favoriete taartje nu echt was. Het was allemaal zo verschrikkelijk lekker! Dat gold trouwens ook voor de verschillende infused waters, de U.V.O ’s (unidentified vegan objects, de humor is al net zo lekker als het geval zelf) en de heerlijke koek die we meenamen om op te peuzelen aan de oevers van de Maas. Allemaal zo ontzettend lekker dat ik één keuze in ieder geval al wel heb kunnen maken. Als iemand mij vraagt waar je de allerlekkerste taart van heel Rotterdam, of zelfs heel Nederland kunt eten, dan kan ik heel beslist zeggen: bij Sharp Sharp!

Je vindt Sharp Sharp aan de Hillelaan 28 in Rotterdam

sharp sharp - 7
Een stukje hemel geserveerd op een bordje.

sharp sharp - 8

Cookie
Cookie
& the city
& the city
(Visited 569 times, 1 visits today)

Wat je misschien ook wel interessant vindt:

7 reacties op “De hemel woont in Rotterdam | Sharp Sharp Cakebar

    1. Ja tof he! Ik vond die kast ook echt super leuk! Ze zijn nog niet zo lang open (sinds midden juni geloof ik), dus heel begrijpelijk als je er nog niet geweest bent, maar het is het zeker waard om er eens langs te gaan! (en meteen de andere leuke hotspots in Rotterdam te bezoeken, want dat zijn er inmiddels heel erg veel)

    1. Hahaha, dit klinkt zo herkenbaar van de tijd dat ik nog in Groningen woonde!! Nu zitten de leuke hotspots op fietsafstand yeah! Maar jij mag niet klagen, want in Enschede hebben ze echt meeeeeega lekkere ijsjes 😉 ! Mocht je een keer een dagje Rotterdam doen, zet Sharp Sharp dan zeker op je lijst 🙂 .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *