La Maison Victor – eigentijdse mode om zelf te maken

Maison Victor
Toen ik begon met naaien, wist ik niet beter dan dat naaipatronen enkel te vinden waren in de Burda of Knipmode. Twee tijdschriften die overal te verkrijgen zijn en wiens naam en faam wijdverbreid zijn. Toch zijn dit niet de leukste tijdschriften om mee te beginnen en zeker niet als twintiger. Burda is degelijk, maar zeer oubollig en Knipmode mag dan wat vlotter lijken (lijken, want bijster origineel zijn de ontwerpen niet), de patronen zitten slecht in elkaar en vergen de nodige ervaring om wijs uit te worden. Naast een boel frustratie, hebben beide tijdschriften me al flink wat ondraagbare gedrochten opgeleverd. Gelukkig was daar het internet, anders was mijn naaicarrière een korte levensduur beschoren. Door patronen van kleine ontwerpers als Named te gebruiken (deze jas komt daar bijvoorbeeld vandaan), heb ik mezelf beter leren naaien, waardoor ik inmiddels wel het zelfvertrouwen heb om me weer aan Knipmode- of Burda-patroon te wagen. Toch verlangde ik naar een tijdschrift met hippe, goed uitgelegde patronen en tadaaaa, dat bestaat! In het Nederlands nog wel!

La Maison Victor komt uit België en combineert interessante artikelen over alles wat met mode en naaien te maken heeft, met naai-, brei- en haakpatronen voor dames en heren van 0 tot 100. De stijl varieert van relaxed casual tot chique en is altijd eigentijds en origineel.

La Maison Victor

La Maison Victor
De ontwerpen zijn voorzien van prachtige foto’s en een heldere uitleg! Wat een verademing ten opzichte van andere zelfmaakmodetijdschriften!

La Maison Victor
Ik had nog een mooi koraalrood stofje liggen dat perfect zou passen bij de Tilda-top uit editie 2 (maart-april) van 2015. Ik denk dat dit het eerste is dat ik zal naaien uit La Maison Victor. Het resultaat komt uiteraard te zijner tijd op kmkmmr te staan!

La Maison Victor
Ik kocht één van mijn La Maison Victors bij boekhandel Donner in het centrum van Rotterdam. Dit is een boekhandel met een enorme tijdschriftenafdeling. Ik heb het tijdschrift nog niet bij een andere winkel zien liggen, maar je kunt hem ook online bestellen. Ik heb zelf enkele oudere edities online besteld, want ze mogen dan een jaar oud zijn, de ontwerpen zijn nog steeds heel actueel!

La Maison Victor kost €7,95 per tijdschrift en is hier verkrijgbaar.

Wat je misschien ook wel interessant vindt:

6 reacties op “La Maison Victor – eigentijdse mode om zelf te maken

  1. Haha leuk! De Maison Victor is veel vlotter en heeft veel betere instructies dan de Knipmode, dus mocht je zelf een keer achter de naaimachine willen kruipen, dan kan ik dit magazine zeker aanraden!

 1. Ik heb hem een tijdje geleden in de winkel zien liggen! Nog niet gekocht, maar heb er al wel even in gegluurd. Vooral hoe ze alles
  met tekeningen uitleggen vind ik helemaal fantastisch 🙂

 2. Ik had er een abo op en heb dat niet verlengd : ik vind het eentonig worden en vind de uitleg helemaal niet zo duidelijk.
  Bovendien vind ik het erg spijtig dat ze in het begin startten met ook rondere vrouwen en dat nu niet meer doen en heb ik
  meestal aan de helft van dat boekje niks omdat ik geen kinderen heb. Maar laat je plezier daar vooral niet door vergallen, ik wou
  gewoon mijn eigen ervaring met het boekje delen.;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *