Vegan vuil vechter | Method schoonmaakmiddelen

Method vegan schoonmaakmiddelen

Als tiener droomde ik regelmatig over hoe mijn leven er uit zou zien als ik eindelijk volwassen zou zijn en op eigen benen zou staan. Schoonmaken kwam in die dromen niet voor. Toch is het een onderdeel van het volwassen leven waar je echt niet onderuit komt. En als het toch moet, dan het liefst zo vlug mogelijk.

Toen ik veganist werd, had ik er niet bij stilgestaan dat schoonmaakmiddelen ook op dieren getest kunnen worden en dierlijke ingrediënten kunnen bevatten. Toch is dat zo. De EU verbiedt het om cosmetica en ingrediënten daarvan op dieren te laten testen, maar voor schoonmaakmiddelen is dit nog altijd toegestaan. Gelukkig zijn er bedrijven zoals Method, die hun ingrediënten en producten niet op dieren laten testen en toch veilig in gebruik zijn. Daarnaast bevat Method ook geen ingrediënten van dierlijke herkomst en zijn de verpakkingen gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Hoera!

Method vegan schoonmaakmiddelen

Maar maakt het ook een beetje goed schoon dan?

Mijn ervaring is dat de producten van Method hun werk goed doen! Met bijvoorbeeld de badkamerreiniger maak ik de hele badkamer, inclusief spiegel, streeploos en blinkend schoon. En dan is er nog de geur: Method besteedt echt aandacht aan bijzondere en aangename geuren. Heel fijn, want ik ben zo iemand die het huis pas echt als schoon ervaart als het ook lekker ruikt en dat zit met Method wel snor!

De Method schoonmaakmiddelen zijn o.a. verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Let op! Method test wel op watervlooien! Als jij dit ethisch niet verantwoord vindt, dan is Method niets voor jou. Alternatieven kun je vinden op de Vegan Wiki.

(Visited 310 times, 1 visits today)

Wat je misschien ook wel interessant vindt:

4 reacties op “Vegan vuil vechter | Method schoonmaakmiddelen

  1. Ik hoorde laatst dat method wel op watervlo’s test (net als Ecover trouwens). Insecten worden niet gezien als proefdier, dus
    daarom mag een bedrijf wat dat doet wel zeggen dat het dierproefvrij is (terwijl er in feite nog steeds dieren voor gebruikt
    worden). Ook al zijn hun ingrediënten vegan en testen ze niet op dieren, er worden nog steeds dieren gebruikt voor dit product 🙁

    1. Ik vind het ook jammer, maar aan de andere kant: als er geen alternatief is, vind ik het wel belangrijk dat het toch gebeurt, omdat het de dood van heel veel andere watervlooien (en daarmee hele ecosystemen) in de natuur kan voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *