Juli 2016 round-up | Zonne-energie

happy - 1

Juli is altijd één van mijn favoriete maanden van het jaar. Niet per se vanwege de zomerse temperaturen, daar lijk ik niet echt voor gemaakt te zijn (ik puf, kreun en steun me echt de dag door bij temperaturen hoger dan 25 graden), maar wel vanwege mijn verjaardag (ik vind het altijd heel leuk om mijn lieve familie en vrienden over de vloer te krijgen) en vooral vanwege onze kampeervakantie die wij jaarlijks in juli houden. Ik ben dol op kamperen: lekker back to basics, wakker worden midden in de natuur en gewoon even totaal onbereikbaar zijn. In één woord? Heerlijk!

Voordat we op vakantie gingen had ik het even echt niet meer. Ik was he-le-maal gesloopt van de eerste twee werkweken die ik er op had zitten. Ik werkte 3x per week 2 uur per dag, maar ik voelde me alsof ik iedere dag 12 uur werkte en ook nog eens dagelijks een marathon daarbij liep. De vermoeidheid deed gewoon bijna zeer. Ik wilde het ontwijken, maar het ging niet. Wat ik ook deed, of niet deed, ik bleef verschrikkelijk moe. Stiekem zag ik ook een beetje op tegen de vakantie. Ik had al geen idee hoe ik mezelf moest verplaatsen van bed naar bank, dus laat staan hoe ik me moest verplaatsen van Rotterdam naar verweggiestan (in dit geval uiteindelijk het Zwarte Woud). Ik was bang dat ik geen enkele lol aan de vakantie zou beleven en wilde eigenlijk vooral ziek thuis blijven hangen. Gelukkig zijn we wel gewoon gegaan en dat heeft me echt goed gedaan! De frisse buitenlucht en heel, heel rustig aan wat uitstapjes begonnen na een aantal dagen hun vruchten af te werpen! Ik raakte nog steeds compleet buiten adem als ik het heuveltje op moest lopen van het douchehok, naar onze tent, maar ik kreeg wel weer energie om dingen te doen. Zo fijn! Stukje bij beetje ging het wat beter. Na de vakantie ben ik weer aan het werk gegaan, weer 3x in de week 2 uur per dag. In eerste instantie was dat weer eventjes pittig, maar het was niet te vergelijken met voor de vakantie. De tweede week ging dit keer zelfs best wel vlotjes! Ik ben echt heel erg blij met die progressie en start dus vanaf komende week met 1x 4 uur per dag en 2x 2 uur per dag. Ik ben heel erg benieuwd hoe dat zal gaan en hoop heel erg dat ik eindelijk weer een beetje een stap in de goede richting heb gezet. Vandaag is een chill-dag, want ik moet wel weer even wat energie verzamelen. Ik heb gistermiddag mijn verjaardag gevierd en dat was heeeeeeel leuk, maar ook heel vermoeiend. Ik zie het echt als een winstpunt dat ik het heb volgehouden! Een feestje met zoveel leuke mensen was, hoe ontzettend blij ik er ook altijd van word, voor de vakantie namelijk echt niet gelukt. Ik vind het zo fijn dat ik weer wat meer fut heb om de dingen te doen die ik belangrijk vind! Waar een beetje zonne-energie allemaal al niet goed voor is dus!

In juli heb ik ook weer heel wat geblogd, dit zijn mijn favoriete posts van de maand! Hebben jullie ze al allemaal gelezen?

An apple a day, keeps the doctor away | Over hoe fijn positief en gezond eten is

appel - 1

Ik had het nooit van mezelf verwacht, maar ik ben de laatste tijd bezig om gezonder te eten en dat maakt me ontzettend blij! Nu ik ziek ben, wil ik mijn lichaam graag zo veel mogelijk goede bouwstoffen geven om weer beter te worden. Ik probeer daarom extra veel groente, fruit, peulvruchten en volkoren producten te eten en dat gaat veel makkelijker dan gedacht. Ik heb al zo veel lekkere nieuwe recepten leren kennen en ik eet nóg gevarieerder dan anders!

Holy moly guacamole! | De allerlekkerste guacamole (maak je zelf)

guacamole - 3

Eén van de groentes (eigenlijk een vrucht) die ik opnieuw ontdekt heb, is de avocado. Wat kun je daar veel mee en wat is het lekker! Vooral deze guacamole is echt to die for! Lekker op een broodje, naast chili sin carne of om groentjes in te dippen mmmm.

Let the sun shine! | 8 manieren om positief te blijven

positief - 2

Positiviteit is volgens mij één van de grootste sleutels tot een gelukkig leven. Hoewel ik best wel wat pech heb gehad de laatste jaren, merk ik dat ik ook steeds positiever ingesteld ben geraakt. Ik zie het inmiddels als één van mijn grootste krachten en krijg ook regelmatig de vraag van mensen: hoe komt het dat jij altijd zo positief bent? In dit artikel verklap ik je mijn geheimen 🙂 .

De hemel woont in Rotterdam | Sharp Sharp Cakebar

sharp sharp - 6

sharp sharp - 3

Op mijn verjaardag had ik heel veel geluk, ik at namelijk de allerlekkerste verjaardagstaart(jes) ooit! Iets meer dan een maand geleden openden twee enthousiaste vegans op fietsafstand van ons huis de beste taartenbakkerij van het hele land: de Sharp Sharp Cakebar. Bij Sharp Sharp is alles veganistisch, glutenvrij en ook vrij van geraffineerde suikers, maar dat betekent niet dat je iets van smaak moet missen. Sterker nog, de smaken die je hier proeft, zul je niet zo snel ergens anders tegen komen: aardbei met cayenne, mango met gember, bosbessen met anijs, noem maar op! Als dit niet de hemel op aarde is, dan weet ik het ook niet meer…

Love, peace & vegetables | The Happy Pear – het kookboek

The Happy Pear kookboek

Ik ben echt helemaal fan van The Happy Pear. Het enthousiasme van de broertjes Flynn uit Ierland werkt heel aanstekelijk en hun recepten zijn echt goddelijk lekker! Dit kookboek heeft inmiddels bijna een permanente plaats op het aanrecht gekregen, want ik kan er geen genoeg van krijgen.

Paradijselijk ontbijtje | Kokos granola uit je eigen oven!

kokos-granola - 2

Een mooie dag begint met een goed ontbijt. Deze kokosgranola is lekker zomers en smaakt heerlijk over een bord pap of een fruitsalade. Het kost je maar 5 minuten actieve tijd (en 25 minuten oventijd) en is dus zo klaar! Als je dit eenmaal geproefd hebt, wil je nooit meer cruesli uit een pakje van de supermarkt.

Niet blij, maar wel gelukkig? | De filosofische oogst van een middagje bankhangen

happy - 1 (1)

Waar een middagje bankhangen wel niet nuttig voor is: ik kwam erachter dat het helemaal niet noodzakelijk is om blij te zijn om je gelukkig te voelen. Hoe dat precies zit? Dat lees je in dit artikel!

(Visited 117 times, 1 visits today)

Wat je misschien ook wel interessant vindt:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *