Er is er één jarig, hoera! | 5 leuke dingen aan ouder worden

positief - 1

Jaaaa, vandaag is het mijn verjaardag! Ik kan daar nog altijd kinderlijk enthousiast van worden. Ik vind het toch iets bijzonders hebben dat ik vandaag, precies 27 jaar geleden besloot dat het wel tijd was om deze wereld eens te gaan ontdekken. Overigens is dat ook de enige keer in mijn leven geweest dat ik op tijd was… ik ben namelijk precies op de uitgerekende termijn geboren.

Om mij heen hoor ik steeds meer mensen op hun verjaardag verzuchten dat ze nu toch wel echt oud worden. En ja, ook ik laat me daar soms wel in meesleuren, maar eerder vanuit het idee: waar blijft de tijd!? Ik kan me nog zo goed herinneren dat ik 15 jaar geleden met twee vlechten in mijn haar en mijn nieuwe boekentas op mijn rug voor het eerst het schoolplein van mijn middelbare school op liep. Als ik er vervolgens aan denk dat ik 15 jaar daarvoor er nog niet eens was, dan begrijp ik soms niet waar al die tussenliggende jaren gebleven zijn. Word ik gewoon echt al 27?

Toch vind ik het ook nog altijd iets magisch hebben dat je ineens een jaartje bij je leeftijd op mag tellen. Diep van binnen heb ik er helemaal niks op tegen om ouder te worden. Ik vind het juist geweldig dat ik inmiddels al 27 hele jaren op deze aardbol rond mag lopen en ben er heel dankbaar voor dat ik die kans heb gekregen. Ouder worden heeft namelijk ook zo zijn voordelen! Benieuwd welke? Ik zette ze voor je op een rijtje!

1. Je gezicht krijgt karakter.

Waar inmiddels half bekend Nederland zich vol laat spuiten met botox om de tekenen van ouderdom maar te verbergen, omarm ik mijn schoonheidsvouwtjes (zoals ik mijn rimpeltjes liefkozend noem) liever. Ze geven mijn gezicht karakter. Ze laten zien dat ik stormen heb doorstaan, dat ik flink heb gelachen en dat ik al wat levenservaring heb. Een perfect glad gezicht is saai, ik vind het juist mooi als er een beetje leven in zit!

2. Je leert jezelf steeds beter kennen.

Ik vind het leuk om meer over mezelf te weten te komen. Niet alleen is het leuk om te weten wat mij mij maakt, het is ook nuttig. Hoe meer ik weet over hoe ik in elkaar zit, hoe meer ik ook te weten kom wat ik nodig heb in bepaalde situaties.

3. Je leert dat slechte tijden en goede tijden elkaar afwisselen.

Vroeger kon ik als ik een slechte bui had nog wel eens het idee hebben dat de hele wereld verging. Tegenwoordig is het me al zo vaak overkomen dat ik even een mindere dag had, maar iedere keer werd die weer gevolgd door betere dagen. Het is fijn om het grotere plaatje te kunnen zien. Het zorgt ervoor dat je meer in balans komt.

4. Je hebt steeds meer herinneringen om op te halen.

Ik vind het heerlijk om met mijn vrienden te kletsen over “die goede oude tijd”. Er zijn zoveel mooie herinneringen die ik koester en dat worden er steeds meer naar mate ik ouder word.

5. Je vriendschappen worden steeds langer.

Ik heb vriendinnen die ik al 15 jaar ken en dat vind ik echt geweldig. Ik heb al zoveel met ze meegemaakt! Het is heel bijzonder om te weten dat er ergens in het land mensen zitten die jou al zo lang kennen en dat wanneer je ze weer ontmoet, het voelt alsof je ze gisteren voor het laatst zag. Je hoeft ze maar weinig uit te leggen, want ze kennen je geschiedenis en jij kent de hunne. Met sommige vriendinnen heb ik aan een paar woorden genoeg om ze helemaal te begrijpen.

Wat zijn volgens jullie de voordelen van ouder worden?

Wat je misschien ook wel interessant vindt:

11 reacties op “Er is er één jarig, hoera! | 5 leuke dingen aan ouder worden

 1. Gefeliciteerd! 🙂 Ik vind het fijne aan ouder
  worden vooral dat heel veel dingen die
  vroeger zo belangrijk leken, nu steeds
  meer naar de achtergrond verdwijnen en
  steeds duidelijker lijkt te worden waar het
  écht om gaat. Of klinkt dat heel oude-
  vrouwerig?

 2. Gefeliciteerd! Mooie dag om jarig te zijn, geniet er van en
  van het weer, hihi. Ik vind het gaaf om te merken dat je
  jezelf inderdaad steeds beter leer kennen en je daar ook
  meer naar gaat leven zeg maar. Jup, dat is tof om te
  merken!

 3. Lieve Selma,
  Gefeliciteerd met je 27e verjaardag! Maak er een mooie dag van, eet veel ijsjes met deze warmte en zorg dat je elk jaar net zo blij
  bent met je verjaardag 😀

  1. Dank je wel Charlotte! Echt lief 🙂 . Ik heb gisteren echt een superduper toffe dag gehad met heel veel lekker eten (daar gaat m’n hart altijd sneller van kloppen haha) 🙂

 4. Hoera hoera hoeraaa! Gefeliciteerd! En wat een fijne dingen heb je geleerd zeg, dan is het ouder worden nog niet zo gek. Ik denk
  dat ik de mening van anderen steeds beter naast me neer kan leggen en weet bijna zeker dat dat komt omdat ik ouder ben
  geworden. Kan trouwens niet geloven dat ik dat zo zeg, voel me net een oma zo haha!

  1. Hahahaha, oma’s zijn cool (oh jee, nu heb ik K3 – Oma’s aan de top in mijn hoofd gekregen noooo)! Maar nu je het zegt: dat ervaar ik ook! Alhoewel het wel een proces in progress is om me minder van anderen aan te trekken, maar ja… dat is het hele ouder worden natuurlijk sowieso (mag ik toch hopen, ik ben nog niet af hoor!).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *