10 redenen waarom het geweldig is om vegan te zijn!

happy vegan

Lieve Vegan Challengers, jullie challenge is vandaag afgelopen, maar ik hoop jullie vegan leven nog niet! Toen ik voor het eerst in aanraking kwam met veganisme, had ik best wat struggles. Inmiddels leef ik al een jaar als veganist (vandaag is zelfs mijn veganniversary yay!) en dat is mijn beste beslissing ooit geweest. Ik ben een echte happy vegan. Wat maakt mijn leven als veganist nu juist zo leuk? Ik zette het voor jullie op een rijtje!

kruimeltaart

1. Het veranderen van de wereld begint op je bord. Het eten van zo’n heerlijk stuk vegan kruimeltaart draagt niet alleen bij aan je eigen welbevinden, maar ook aan dat van de dieren, de mensen en het milieu. Dat smaakt nog lekkerder toch?

2. Als je ergens met mensen uiteten gaat waar geen veganistisch gerecht op de kaart staat en je belt vooraf, dan weten koks soms de meest creatieve gerechten op tafel te toveren, die helemaal speciaal voor jou bereid zijn! Ik heb regelmatig jaloerse blikken gekregen van mijn omnivore tafelgenoten.

broccolisoep-1

3. Je leert nieuwe kruiden en specerijen kennen en leert hoe je daar de lekkerste dingen mee kunt maken. Hoezo, wij vegans eten alleen gras?

4. Behoorlijk wat mensen zijn allergisch voor eieren en koemelk, of hebben een lactose-intolerantie (zoals ik). Als veganist hoef je je daar niet druk meer om te maken, jouw eten bevat nooit ei of lactose!

Vegan Bramen Cheesecake

5. Als je een vegan taart bakt, mag je zo veel eten van het beslag als je wilt, zonder bang te hoeven zijn voor salmonella!

6. Veganisme is een bewuste keuze. Je mag alles eten, maar je wilt het niet. Dat getuigt van een sterke persoonlijkheid. Je mag trots zijn op jezelf. Jij hebt niet alleen idealen, je zet ze ook nog eens om in daden.

7. Je hoeft geen aparte messen of snijplanken te gebruiken voor vlees en groente om besmetting met bacteriën uit het rauwe vlees te voorkomen.

vegan_hotspottour_rotterdam - 6

8. Er komen steeds meer leuke hotspots bij met een (exclusief) veganistisch aanbod, wat op zich al weer een excuus is om eens lekker uit eten te gaan of een high tea te nomen. Goede initiatieven moet je ondersteunen toch?

9. Een veganistisch dieet is goed voor je cholesterol en dat is weer goed nieuws voor je hart en bloedvaten.

Foto door Vegan Runners Nederland
Foto door Vegan Runners Nederland

10. Als veganist ben je niet alleen, je maakt onderdeel uit van een groep van zo’n 45.000 Nederlanders die dezelfde idealen hebben als jij. Veganisten zijn hele leuke mensen, die graag met elkaar in contact komen. Er worden vanuit de vegan community heel wat leuke dingen georganiseerd, waaronder bijvoorbeeld het meedoen aan een harloopwedstrijd met de Vegan Runners!

Wat je misschien ook wel interessant vindt:

5 reacties op “10 redenen waarom het geweldig is om vegan te zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *