Vegan Mango – Chili Fudge | Lekker, goedkoop en makkelijk recept voor een potluck!

Mango-Chili Fudge

Ik had zo’n tof idee! Ik wilde namelijk een YouTube-filmpje opnemen terwijl ik deze fudge aan het maken was. Ik had de woonkamer verbouwd, mijn camera perfect uitgelijnd op een stapel boeken en de katten gewaarschuwd hem vooral niet om te stoten. Ik kookte de sterren van de hemel (ahum) voor de camera, maar wat bleek… ik was hem vergeten aan te zetten! Tsja, dan doet hij het niet he!!! De katten zullen het vast een bijzonder vermakelijk toneelstukje hebben gevonden hahaha, maar ik baalde toch wel een beetje. Nou ja, ik heb in ieder geval weer een les geleerd: Stap 1, zet uw camera aan als u een video wilt maken. *zucht*

Je hoort het: in mijn enthousiasme om iets te doen, kan ik nog wel eens wat essentiële stapjes overslaan! En dat was nu precies de redenen waarom ik dit recept ga delen. Dit recept voor mango-chili fudge is namelijk niet alleen meeeeeeega lekker, snel klaar, goedkoop en goed in grote porties te maken, het is met zijn 5 ingrediënten vooral ook heel makkelijk en daarmee ideaal om te maken voor een potluck! Niet alleen zul je hiermee veel bewonderende verzaligde blikken oogsten wanneer de mensen het eenmaal geprobeerd hebben, je kunt het vooral met gemak ’s ochtends nog even in elkaar flansen. Komende zondag is het “International Vegan Potluck Day” en dat betekent dat er overal in de wereld (en dus ook in Nederland) potlucks worden gehouden. Een potluck is nog het meest te vergelijken met een picknick. Iedereen neemt wat lekkers mee en je peuzelt het samen op. Vegans zijn er dol op! Een vegan potluck is dus het ideale moment om andere vegans te leren kennen, jouw kookkunsten te laten bewonderen en nieuwe recepten te ontdekken. Kijk dus zeker eens op internet (tip: meld je aan bij een lokale vegan facebookgroep) om te zien waar bij jou in de buurt zondag een evenement wordt gehouden! Mocht je in de buurt van Utrecht wonen, of vind je het geen probleem om eens naar het midden van het land af te reizen, breng dan zeker een bezoekje aan Perron Plantaardig! Op dit potluck-festival aan het Berlijn Plein in Utrecht (Perron 9, van 12.00 – 16.00 u) kun je niet alleen genieten van al het lekkers dat iedereen meebrengt, maar zijn er ook allerlei andere leuke plantaardige activiteiten waar je aan deel kunt nemen! Wat dacht je van een taartenbakwedstrijd of het open podium? Super tof!


Vegan Mango - Chili Fudge
Serves 20
Mega lekker vegan snoepgoed met maar 5 ingrediënten!
Write a review
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
30 min
Total Time
45 min
Prep Time
15 min
Cook Time
30 min
Total Time
45 min
Ingredients
  1. 400 g creamed coconut ook wel santen genoemd (dat waren in mijn geval 2 pakjes)
  2. 115 g mango stukjes
  3. 3 el ahorn siroop (maple syrup)
  4. chili vlokken naar smaak
  5. citroensap naar smaak
Instructions
  1. Hak de creamed coconut in stukjes, zodat hij straks makkelijker smelt en doe de stukjes in een hittebestendig schaaltje.
  2. Zet het schaaltje in een pan. Kook water in een waterkoker en giet dit naast het schaaltje in de pan. Het water mag niet over de rand van het schaaltje komen. Verwarm de pan nu voorzichtig, maar laat het water niet aan de kook komen (dan begint het schaaltje teveel te wiebelen en klapperen in de pan). Roer ondertussen met een lepel door de stukjes creamed coconut. Blijf hiermee doorgaan totdat het helemaal gesmolten is en er geen klontjes meer te vinden zijn. Haal dan het bakje uit de pan en zet op het aanrecht.
  3. Meng de ahorn siroop en de mango stukjes door de gesmolten kokos. Pureer vervolgens met een staafmixer. Afhankelijk van de zuurte van de mango en jouw eigen smaak, kan het zijn dat je graag nog een beetje citroensap toe wilt voegen. Proef dus even of het mengsel zo voldoende op smaak is en voeg eventueel wat citroensap toe.
  4. Doe het fudgebeslag in een met bakpapier bekleed (ijs)bakje. Bestrooi naar smaak met chili-vlokken. Doe het deksel op het bakje en zet een half uurtje in de vriezer.
  5. Als de fudge gestold is, is hij klaar en kun je hem in de koelkast bewaren!
Notes
  1. Creamed coconut is een blok gepureerde kokos. Je kunt deze bij de toko kopen, maar de meeste supermarkten verkopen het ook. De mijne koop je voor 90 cent bij de Dirk.
  2. Als je dit op een heel warme dag mee wilt nemen naar een potluck, dan kun je dit het best doen in een koeltasje.
Kmkmmr http://www.kmkmmr.nl/

Wat je misschien ook wel interessant vindt:

4 reacties op “Vegan Mango – Chili Fudge | Lekker, goedkoop en makkelijk recept voor een potluck!

  1. Wow wat heb je een mooi recepten-ontwerp (?) gemaakt, haha ik weet niet hoe ik het moet noemen, maar het ziet er goed uit
    zeg! En superhandig, om het meteen makkelijk te kunnen printen! Ik vind recepten van internet lezen namelijk helemaal niet
    fijn in de keuken en maak er het liefst meteen een word-documentje van om in mijn receptenboekje te plakken, dus je hebt het
    nu heel makkelijk gemaakt 😀
    En ik ga het recept uiteraard printen en een keer maken! Lijkt me heerlijk.
    P.s. wat jammer dat je camera uitstond tijdens het filmen! Hopelijk hebben we nog eens een ander (recepten)filmpje van je
    tegoed 🙂

    1. Dank je 🙂 , voor mij geldt hetzelfde, ik print ook het liefst recepten uit, het leek me daarom wel handig om die mogelijkheid op mijn site te integreren! Fijn dat je er blij mee bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *