Vegan Love & Peas | Erwten-avocado-munt-spread

avocado-erwten-munt-spread

Op een zelfgebakken boterham hoort zelfgemaakt broodbeleg als je het mij vraagt en dat is he-le-maal niet moeilijk. Ik maak mijn broodbelegjes vaak in grotere hoeveelheden en vries ze in, zodat ik altijd wat op voorraad heb. Dat scheelt niet alleen heel wat geld (hartig veganistisch broodbeleg is inmiddels op veel plaatsen verkrijgbaar, maar kan best wel aan prijzig zijn), maar je bent ook altijd verzekerd van een gezonde, lekkere en veganistische lunch, die zeker niet onder doet voor de lunches van je collega’s. Naast mijn all time favourite hummus, experimenteer ik ook regelmatig met linzen, champignons, noten of avocado en dat levert soms echt zulke extreem lekkere resultaten op, dat ze de vriezer niet eens halen. Van deze spread kon ik ook echt niet afblijven en ik heb me er echt compleet ongans aan gegeten (oeps!). Avocado, erwten en munt vormen zo’n geweldig trio, dat Silvio Berlusconi jaloers zou zijn.

Erwten-avocado-munt-spread
Vegan love & peas voor op je boterham.
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
10 min
Total Time
15 min
Prep Time
10 min
Cook Time
10 min
Total Time
15 min
Ingredients
 1. 1 1/2 cup diepvries tuinerwten (ongeveer 1/3 van zo'n zak)
 2. 2 avocado's
 3. 1 limoen
 4. 1 el appelciderazijn
 5. 2 lente-uitjes
 6. 1 teentje knoflook
 7. klein bosje munt
 8. zout & peper
Instructions
 1. Kook de erwtjes in 10 minuten gaar. En spoel ze daarna af met koud water.
 2. Halveer de avocado's, haal de pit eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Lepel de blokjes uit de schil en doe ze in een kom, samen met het limoensap, de appelciderazijn, de knoflook en de erwtjes. Pureer dit met een staafmixer of foodprocessor tot een gladde puree.
 3. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes en de munt in dunne reepjes. Roer dit samen met de zout en peper door de spread.
Kmkmmr http://www.kmkmmr.nl/
(Visited 471 times, 1 visits today)

Wat je misschien ook wel interessant vindt:

6 reacties op “Vegan Love & Peas | Erwten-avocado-munt-spread

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *