Spicy, sticky en troostrijk: vegan buffalo wings van bloemkool!

Vegan Buffalo Wings

Ik houd wel van een snaaierij op zijn tijd. Vooral rond een uur of 4 a 5, begint mijn maag te knorren en begin ik enorm veel trek te krijgen in chips, nootjes en ander hartig geluk. Regelmatig smeer ik dan een knäckebrödje met hummus en pickles of met guacamole, maar soms heb ik gewoon zin in iets warms en troostrijks zoals deze vegan “buffalo wings”. Ze zijn echt super makkelijk om te maken, alhoewel je wel eventjes moet wachten terwijl ze in de oven zitten.

Vegan "Buffalo Wings" van bloemkool
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
30 min
Total Time
40 min
Prep Time
10 min
Cook Time
30 min
Total Time
40 min
Ingredients
  1. 1 middelgrote bloemkool
  2. 1 blikje tomatenpuree
  3. 4 el olie
  4. 2 el tamari
  5. 1 el appelciderazijn
  6. 1 el agavesiroop
  7. 1 tl gerookt paprikapoeder
  8. 1 tl knoflookpoeder
  9. 1 tl uienpoeder
  10. 1 tl sambal
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de bloemkool in hapklare roosjes.
  3. Meng alle ingrediënten voor de saus in een schaaltje.
  4. Doe de bloemkool in een ovenschaal en giet de saus erover.
  5. Kneed goed door met je handen.
  6. Zet voor 30 minuten in de oven.
Kmkmmr http://www.kmkmmr.nl/

Wat je misschien ook wel interessant vindt:

6 reacties op “Spicy, sticky en troostrijk: vegan buffalo wings van bloemkool!

  1. Wooeeeh dit lijkt me lekker! Ik heb dit ooit geprobeerd te maken toen ik net vegan was, en die zijn echt hopeloos mislukt. Of
    nouja, het was wel lekker, maar het had echt niks weg van buffalo wings. Misschien dat ik er daardoor een beetje
    getraumatiseerd door ben geraakt, want ik heb het daarna nooit meer geprobeerd.

    1. Hahaha, ik denk niet dat deze ook naar de echte smaken hoor 😉 . Bloemkool en kip hebben natuurlijk qua textuur echt niks, noppes, nada met elkaar gemeen. Bloemkool is echter een geweldig neutrale drager voor kruiden in de stijl van snack vlees of vis. Je kunt er bijvoorbeeld ook kibbeling mee maken! De manier van bereiden die ik hier doe (in de oven en met lekker veel tomatenpuree) is meteen ook een stuk gezonder dan het origineel (gefrituurd).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *