Spicy Bananenbrood Pannenkoekjes

Spicy Bananenbrood Pannenkoekjes

Wat doet Selma met de laatste banaan in huis? Opeten natuurlijk! Maar wel met een omweg, want ik had zin in bananenbrood en in pannenkoeken, dus waarom die twee niet gewoon combineren voor een hemels ontbijtje?

Spicy Bananenbrood Pannenkoekjes
Dag banaantje, wat zal ik eens met jou gaan maken? Pannenkoeken of bananenbrood?

Deze pannenkoekjes met kaneel en speculaaskruiden passen misschien beter bij een koude winterdag, maar hé… wacht even, volgens mij heeft het weer besloten dat het winter is eind april, dus tijd voor warme specerijen!

Spicy Bananenbrood Pannenkoekjes

Benodigd voor 12 pannenkoekjes

  • 1 1/2 cup volkorenmeel
  • 1/4 tsp zout
  • 1/2 tsp speculaaskruiden
  • 1/2 tsp kaneel
  • 1 tsp baking soda
  • 1 banaan
  • 1/2 tbsp citroensap
  • 2 cups sojamelk
  • zonnebloemolie om in te bakken
  • maple syrup en walnoten om te serveren
  • koekenpan met goede anti-aanbaklaag
  • garde
  • kom of maatbeker om het beslag in te doen

Werkwijze

1. Prak de banaan.

2. Doe de banaan, samen met alle overige ingrediënten in een kom of maatbeker. Roer het beslag goed door met de garde, zodat er geen klontjes in zitten.

3. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Laat de pan echt goed heet worden, dit is belangrijk om de eerste pannenkoeken niet te laten mislukken.

4. Doe wat olie in de pan en giet het beslag in kleine hoopjes in de pan (bij mij passen er zo’n 3 pannenkoeken per “bakbeurt” in de koekenpan).

5. Draai de pannenkoekjes om zodra ze aan de onderkant bruin zijn.

6. Serveer de pannenkoekjes als beide kanten bruin gebakken zijn met maple syrup en walnoten.

Wat je misschien ook wel interessant vindt:

6 reacties op “Spicy Bananenbrood Pannenkoekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *