Pimp your porridge! | Zomerse rode vruchten – rabarber compote

rode vruchten rabarber compote - 1

Ik kan me er altijd heel erg op verheugen: de rabarber die in mei, juni en juli overal weer verkrijgbaar is. Rabarber is gezond (het bevat een heel aantal b-vitamines en vitamine k, dat goed is voor je botten) en echt meeeega lekker. Het heeft typische zure smaak (waardoor je er wel wat zoetstof nodig hebt om het op smaak te brengen) en geeft compote daardoor een lekker fris tintje. De combinatie van rabarber met rood fruit is echt goddelijk. Ik eet deze compote graag over mijn pap ’s ochtends (ik ben een echt papmeisje), maar je kunt ‘m ook gebruiken als vulling voor taart of als pannenkoekenbeleg! Ik maak altijd meteen een flinke bak, zodat Felix en ik er een halve week van kunnen eten (het lijkt een enorme hoeveelheid, maar het is zo lekker dat het zo op is). Je kunt de compote ongeveer een week bewaren in de koelkast.


Zomerse rode vruchten – rabarber compote

rode vruchten rabarber compote - 2

Ingrediënten

  • 500 gram bevroren rode vruchten (ik gebruik 2 doosjes “zomerfruit” uit de vriezer van de Albert Heijn)
  • 500 gram rabarber
  • 4 tbsp agavesiroop
  • flinke snuf kaneel of een scheutje vanille-extract

Werkwijze

1. Was en snijd de rabarber in halve maantjes van ongeveer 1 cm dik.

2. Doe de vruchtjes en de rabarber in een pan en doe er een scheutje water, de 4 eetlepels agavesiroop en de snuf kaneel/het scheutje vanille-extract bij. Breng met het deksel op de pan aan de kook op hoog vuur.

3. Draai het vuur laag zodra het water kookt. Roer af en toe. Laat 30 minuten koken. Proef of de compote voldoende op smaak is en of de rabarber gaar genoeg is. Schenk de compote in een bak of pot en laat afkoelen.

 

Wat je misschien ook wel interessant vindt:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *