Oh kom er eens kijken! | Sinterklaas-granola met speculaas en gember

Granola met speculaas en gember

Granola met speculaas en gember

Mijn hoofd staat even niet naar schrijven. Mijn vingers zijn helemaal leeggetypt. Vijf gedichten moest ik de afgelopen tijd produceren en vandaag heb ik de laatste uitgewerkt. Wat een bevalling zeg! Ik vind het altijd geweldig om Sinterklaas te vieren met mijn familie, maar het voorwerk kan me wat dat betreft gestolen worden. Het blijkt toch ieder jaar wel weer een hele klus te zijn om alle cadeautjes op tijd in huis te krijgen en de gedichten geprint en wel er aan te kunnen plakken. Het is momenteel dus even wat rustiger op Kmkmmr, maar mijn hoofd barst van de ideeën die wachten op een geschikt moment om tot uitvoer te komen en soms lopen die ideeën wat door andere ideeën heen. Zo had ik deze granola eigenlijk bedacht als een Sinterklaascadeautje, maar was ik het helemaal vergeten! Inmiddels heb ik namelijk alle cadeautjes in huis en kan deze granola dus op mijn blog staan als inspiratie voor iemand anders die op zoek is naar originele Sinterklaas-ideeën (granola in een potje met een leuk etiketje erop en klaar is klaas), of die zelf gewoon bij het ontbijt al in de stemming wil komen voor het heilige avondje.

Sinterklaas-granola met speculaas en gember
Yields 1
Dit wil je, in je schoen, op je schoen, naast je schoen... Het maakt niet uit, zolang het uiteindelijk maar in je ontbijt beland. In een potje met een leuk etiket erop, is dit een geweldig Sinterklaascadeau!
Write a review
Print
Prep Time
5 min
Cook Time
25 min
Total Time
30 min
Prep Time
5 min
Cook Time
25 min
Total Time
30 min
Ingredients
  1. 265 gram granenvlokken (of voorgemengde muesli zonder rozijnen)
  2. 75 gram walnoten
  3. 40 gram lijnzaad
  4. 60 ml zonnebloemolie
  5. 60 ml agavesiroop, ahornsiroop of je favoriete vloeibare zoetmiddel
  6. stukje gember ter grootte van een halve duim
  7. 2 tl kaneel
  8. 1 el + 1 tl speculaaskruiden
  9. snufje zout
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 200C.
  2. Meng alle droge ingrediënten in een kom.
  3. Meng hier de natte ingrediënten doorheen.
  4. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
  5. Spreid het granola-mengsel uit over de bakplaat.
  6. Zet het mengsel 15 minuten in de oven. Haal de plaat er daarna uit en roer alles een keer goed door. Bak daarna nog eens 10 minuten.
Notes
  1. Lekker bovenop havermoutpap met zelfgemaakte compote, bijvoorbeeld van appel en bramen.
Kmkmmr http://www.kmkmmr.nl/

Wat je misschien ook wel interessant vindt:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *