Mmmmm salalalade! | Snelle salade met kruidige sinaasappel-tahindressing

Salade met tahinidressing

Zo, ik ga eens even iets heel vooroordeelbevestigends zeggen. Komtie: “Hallo ik ben Selma, ik ben veganist en ik ben dol op salade!” Zo dat is eruit! Maar, mocht je nu kok zijn in een restaurant en hiermee denken: goh, dat is mooi makkelijk, nu kan ik met een gerust hart de vegetarische geitenkaassalade die we al hadden nog eens op de kaart zetten maar dan zonder de geitenkaas. Nee! Ik ben dol op salade’s, maar dan naast mijn warme maaltijd. Een salade is een beetje als de maan. Een maan zonder nacht is weinig aan. Een nacht zonder maan is prima te doen, maar met maan toch een stuk mooier. Op dezelfde manier zorgt een salade bij het eten voor net dat beetje extra. Het is niet noodzakelijk, maar als het erbij zit, dan zorgt het ervoor dat ik mijn maaltijd nog een beetje meer waardeer. Doordat ik salades meestal naast de rest van mijn maaltijd maak, heb ik meestal niet zo’n zin in een heel uitgebreid verhaal. Ik houd het graag simpel en dat is zeker bij deze salade het geval. De dressing (een recept van The Happy Pear dat ik een klein beetje aangepast heb) is echt heel lekker, fris en romig tegelijk. Het doet me een beetje denken aan de dressings op basis van yoghurt en mayo, maar dan een stuk bijzonderder door de sinaasappel en komijn en een heel stuk gezonder voor jou, de dieren en het milieu!

Snelle salade met kruidige sinaasappel-tahin dressing
Serves 4
In de "ik-moet-nog-honderdduizend-dingen-doen-en-koken-moet-ook-nog-mood"? Deze salade is snel klaar, maar smaakt door de bijzondere romige citrusdressing toch speciaal!
Write a review
Print
Prep Time
5 min
Total Time
5 min
Prep Time
5 min
Total Time
5 min
Dressing
 1. 100 ml olijfolie
 2. 1/2 el agavesiroop
 3. 1 el appelciderazijn
 4. rasp van 1 sinaassappel
 5. sap van een halve sinaasappel
 6. 1 el tahin
 7. 1/4 tl zout
 8. 1 tl mosterd
 9. 2 tl komijnzaad
Salade
 1. 75 gram veldsla
 2. 2 grote winterwortels (of meerdere kleinere wortels)
 3. 200 gram kikkererwten (blik)
Dressing
 1. Zet een koekenpan zonder olie op een middelhoog vuur. Voeg de komijnzaadjes toe als de pan warm is. Houd goed in de gaten dat de zaadjes niet zwart worden en schud af en toe goed door. Zodra de zaadjes een beetje bruin beginnen te kleuren zijn ze klaar.
 2. Doe alle ingrediënten voor de dressing behalve de olie en de komijnzaadjes in een blender/maatbeker met staafmixer en blend/mix het geheel goed door elkaar. Giet nu langzaam de olie erbij terwijl de blender/staafmixer loopt.
 3. Roer met een lepel de komijnzaadjes door de dressing.
Salade
 1. Giet de kikkererwten af en spoel ze goed af.
 2. Doe alle ingrediënten in een schaal.
 3. Voeg de dressing kort voor het serveren toe (de wortel neemt anders teveel dressing op)
Notes
 1. Als je dressing over hebt, dan kun je deze in een bakje in de koelkast bewaren
Kmkmmr http://www.kmkmmr.nl/
(Visited 317 times, 1 visits today)

Wat je misschien ook wel interessant vindt:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *