Holy moly guacamole! | De allerlekkerste guacamole (maak je zelf)

guacamole - 3

Guacamole is echt zo’n basisrecept dat iedere zichzelf respecterende veganist wel in z’n repetoire zou moeten hebben. Het is geweldig om te serveren bij chili of enchilada’s, te gebruiken als dip voor tortillachips of, mijn grote favoriet: op een geroosterde volkoren boterham. Mmmmmm, zo lekker en gezond! Zelf vind ik guacamole het allerlekkerst met flink wat knoflook en limoensap en niet al te fijn geprakt. Juist die dikke stukken avocado vind ik extra smakelijk en geven het geheel een lekker robuust en homemade tintje. Het recept dat ik gebruik, is gebaseerd op een recept van The Happy Pear.


De allerlekkerste guacamole (maak je zelf)

guacamole - 4

Ingrediënten

  • 4 grote rijpe avocado’s
  • 2 limoenen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine rood uitje
  • 5 cherry tomaatjes
  • 3/4 tsp gemalen komijn
  • 1/2 tsp zout
  • snuf (vers) gemalen chilipeper
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper
  • klein bosje verse koriander

Werkwijze

1. Snijd de avocado’s doormidden. Verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in de avocado in blokjes en haal het er vervolgens uit met een eetlepel. Doe de avocadostukken in een schaal.

2. Snijd de knoflook, ui en tomaatjes fijn. Voeg vervolgens deze ingrediënten en de overige ingrediënten toe aan de schaal.

3. Prak het geheel met een vork zo fijn als je wilt. Zelf houd ik ervan als er nog wat stukken avocado in zitten. Proef of er nog wat zout en peper nodig is.

guacamole - 1

Wat je misschien ook wel interessant vindt:

2 reacties op “Holy moly guacamole! | De allerlekkerste guacamole (maak je zelf)

    1. Leuk! Vooral met dit weer is deze frisse guacamole echt yummie! Ik heb zelf al weer wat avocado’s klaar liggen om te rijpen en kan niet wachten om het weer te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *