Het ALLERLEUKSTE van mei 2016

Het allerleukste van mei 2016

Mei was niet helemaal van mij. Pfff, wat een maand! Ik voel me alsof ik al een maand in Salou bivakkeer, maar dan zonder de feestjes, drankjes, zon, zee en palmbomen. Nouja, goed de zon heb ik deze maand wel gezien (wat is het toch fijn om lekker met een kleedje naar het park te gaan met vrienden en te genieten van lekker eten, goed gezelschap en het frisse groen), maar verder blijft er weinig meer over dan het gevoel alsof ik een stevige kater en een totaal verstoorde nachtrust heb. Geen van beide is echter daadwerkelijk het geval, want het is de ziekte van Pfeiffer die me de laatste weken compleet heeft geveld. En nee, dat is absoluut geen lolletje. Ik ben net een oud dametje en wordt al moe van een stukje fietsen, laat staan dat hardlopen of werken er momenteel in zit. En dat zou ik het liefst wel willen! Mijn hoofd maakt allemaal plannetjes en wil van alles doen, maar mijn lijf werkt voor geen meter mee. Heel frustrerend en wat mij betreft mag dit hele gebeuren zo snel mogelijk over zijn.

Zo, genoeg geklaagd, want deze post heet niet voor niks het ALLERLEUKSTE van mei 2016, want er was deze maand ook heel wat leuks te beleven geweest op mijn blog! Ik zocht mijn favoriete posts voor je uit!

De kmkmmr nugget test: De Vegetarische Slager v.s. Tivall

vegan nuggets

Stiekem houd ik best wel een beetje van fastfood (sssst 😉 ). Dus toen ik zag dat de Albert Heijn gewoon 2 soorten vegan nuggets (Tivall en De Vegetarische Slager) had, moest ik ze natuurlijk aan een kritische test onderwerpen. Welke ik het beste vond? Dat lees je in dit artikel!

Review: Isa Chandra Moskowitz – Isa Does It

Isa Does It

Isa Does It

Iedere zichzelf respecterende vegan (thuis)kok moet dit kookboek gewoon in de kast hebben staan. Het is mijn all time favourite als het aankomt op vegan kookboeken. Echt alles wat ik hieruit gemaakt heb was lekker!

Ben ik als veganist een extremist?

Selma

Toen ik dit artikel online zette, had ik niet verwacht dat het zoveel lezers zou trekken en zoveel reacties zou losmaken! Schijnbaar raakte het een gevoelige snaar… Ik vroeg me af of ik, als ik de norm niet normaal vind, meteen ook een extremist ben.

 

5 Vooroordelen over veganisten

vegan

Over veganisten bestaan (terecht of onterecht) behoorlijk wat vooroordelen. Ik zette de 5 die ik het meest gehoord heb op een rijtje!

Een meisje met een labeltje of hoe ik de kas van mijn psychiater spekte en dat NIET erg vond.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het meest gelezen artikel op mijn blog so far. Ik deed in dit artikel heel openhartig verslag over hoe ik het etiketje ADHD kreeg en dat was absoluut niet zo makkelijk als vaak gedacht wordt…

Stamppot andijvie met de allerlekkerste vegan jus en Tivall balletjes

Stamppot andijvie met vegan jus

Stamppot zonder jus is een beetje als een verjaardag zonder cadeautjes. Het één kan best zonder het ander, maar echt leuk is dat niet. Ik was al tijden bezig om een goede vegan jus te ontwikkelen en het is me eindelijk gelukt. Potverdikkeme, deze jus is gewoon echt ontzettend lekker!

Review: Catrice – Ultimate Colour Lipstick 020 Maroon

Catrice Ultimate Colour Maroon 020

Bij tijd en wijle houd ik best van een beetje kleur op mijn lippen. Ik ben echter best veeleisend wat lipsticks betreft, want ik wil wel dat ze een tijdje blijven zitten zonder dat ik ze hoef bij te werken. Daarnaast moet de kleur natuurlijk wel flatterend zijn en wil ik dat de lippenstift lief voor de dieren en voor m’n portemonnee is. Toch is er een lippenstift die aan al die eisen voldoet en dat is deze lippenstift uit de Ultimate Colour-lijn van Catrice (verkrijgbaar bij het kruidvat)

Oh doctor, I love your denim <3

Dr Denim Zoe

Dr Denim Zoe

Dr Denim Zoe

Ik zat al een tijdje te azen op deze vegan broek van dr. Denim en nu een broek van C&A kapot was (tsss, ik had ‘m nog niet eens een jaar!), mocht ik eindelijk van mezelf deze bestellen. Het is mijn eerste taillebroek en ik vind ‘m echt cool!

Afrikaanse pindastoofpot met couscous

pindastoofpot

pindastoofpot

Nu ik ziek ben merk ik dat ik niet altijd de energie heb om lang in de keuken te staan. Nu had ik daar normaal ook niet al te veel tijd voor, maar nu merk ik dat het me nog meer tegenstaat (alhoewel ik best wel dol op koken ben). Toch vind ik het wel belangrijk dat ik gezond blijf eten. Ik moet mijn lichaam toch iets geven waarop het weer aan kan sterken en dat is niet iedere avond patat of roti. Deze Afrikaanse pindastoof is zo klaar, maar smaakt alsof je er heel veel moeite in gestoken hebt.

Mijn coming-out als vegan

Mijn coming-out als vegan

Ik vond het best spannend om “uit de kast te komen” als vegan. Het is sociaal niet altijd even geaccepteerd. Hoe ik het heb aangepakt en wat de gevolgen daarvan waren, lees je in dit artikel!

Zo lieve blogvriendjes en -vriendinnetjes, dat was het weer voor deze maand! Ik hoop jullie ook in juni weer terug te mogen zien op kmkmmr 🙂 . Bedankt voor al jullie lieve en leuke reacties, die zorgen er altijd weer voor dat mijn hart een sprongetje maakt!

Wat je misschien ook wel interessant vindt:

4 reacties op “Het ALLERLEUKSTE van mei 2016

 1. Wat een leuke post en wat een leuke
  artikelen heb je weer geschreven de
  afgelopen maand. Hopelijk wordt juni
  net zo’n succesvolle maand voor je
  blog als deze maand. En hopelijk heb
  je dan ook weer iets meer energie 🙂

  1. Dank je Desi! Ik beleef echt ontzettend veel plezier aan het bloggen 🙂 ! Qua energie voel ik me gelukkig al wel wat beter dan een paar weken geleden, dus wat dat betreft zit er gelukkig progressie in en hoop ik in juni eindelijk weer aan het werk te kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *