Heimwee naar de zomer? | Vegan Limoen-Kokosmakronen

Vegan Kokos-Limoenmakronen

De laatste tijd wordt er in mijn omgeving nogal eens wat opmerkingen gemaakt over hoe groot het verlangen naar de zomer is. Op werk, bij de schoonfamilie, bij de loopgroep… iedereen lijkt heimwee naar de zomer te hebben! Heimwee is mij niet vreemd. Hoewel ik graag op reis ben, kan ik soms ook intens verlangen naar thuis en dan vooral naar mijn eigen bed, of naar de mensen die bij  “thuis” horen, zoals mijn vriend en mijn ouders. Momenteel kan ik echt niet wachten om mijn ouders weer te bezoeken. Doordat ik de afgelopen maanden zo moe was door de nasleep van de ziekte van pfeiffer, had ik gewoon de puf niet om bij ze langs te gaan. Gelukkig voel ik me al weer een stukje beter en kom ik in december 2 keer bij ze langs, eerst om lekker ouderwets pakjesavond te gaan vieren (met gedichten voor iedereen, dus ik ben als een ware hulpsinterklaas weer in de pen gedoken) en vervolgens een hele week rondom kerst. Zin in!!!

Heimwee is mij dus niet onbekend, maar heimwee naar de zomer wel. Alhoewel ik er 27 jaar geleden zelf voor koos om deze wereld tegemoet te treden op de warmste dag van dat jaar, moet ik eerlijk bekennen dat de zomer niet helemaal mijn seizoen is. Wellicht had ik me destijds al in de tijd vergist, iets wat me in mijn latere leven continu overkomt. Ieder seizoen heeft wel weer wat moois, maar in de zomer voel ik me soms net een lompe, onhandige zeeleeuw op het droge. Ik zweet, puf, kreun en steun me het seizoen door en ben blij als de blaadjes beginnen te kleuren. Ik geniet heus wel van de lange avonden, de uitjes naar het strand en de festivals in de stad, maar dat geklieder met zonnebrandcrème en die slapeloze nachten waarin ik maar niet besluiten kan of ik liever mét of zonder deken slaap, die kunnen me echt gestolen worden. Geef mij dus maar de herfst met zijn mooie kleuren, lange avonden op de bank met een wierookje aan en een kopje thee in mijn hand, dikke truien, series bingewatchen, museatripjes, warme pyjama’s, bioscoopbezoekjes, stamppot en dikke boeken. Ja ik geniet echt van de herfst en weet je wat me dáárbij echt gestolen kan worden? Dat gezeur over heimwee hebben naar de zomer 😉 . En omdat het makkelijker is je mond te houden zodra er wat lekkers in zit, speciaal voor deze mensen (ik vind jullie wel heel lief hoor, zomermensen, echt waar! <3 ) een recept voor goddelijk lekkere vegan limoen-kokosmakronen. Zomergevoel in een koekje in de herfst, beter wordt het niet 😉 .

Vegan Kokos-Limoenmakronen

Vegan Limoen-Kokosmakronen
Serves 12
Het deeg van deze koekjes is al zo lekker, dat je jezelf in moet houden om niet teveel te snoepen! De combinatie van kokos, limoen en vanille is gewoon goddelijk lekker. En mensen met een glutenintolerantie of tarwe-allergie kunnen ook van deze koekjes genieten, want ze zijn helemaal gluten en tarwe-vrij!
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
25 min
Total Time
1 hr
Prep Time
10 min
Cook Time
25 min
Total Time
1 hr
Ingredients
 1. 120 gram kokosrasp
 2. 50 gram amandelmeel
 3. 60 ml maple syrup of agavesiroop
 4. 55 gram kokosolie
 5. 1/2 tl vanillepoeder (of 1 tl vanille-extract, of de merg van 1 vanillestokje, of 1 zakje vanillesuiker)
 6. rasp en sap van 1 limoen
 7. 25 gram extra pure chocola
Instructions
 1. Verwarm de oven voor op 140 graden.
 2. Meng de kokosrasp, vanillepoeder, limoenrasp en amandelmeel in een kom.
 3. Smelt de kokosolie op een laag vuurtje in een pannetje. Draai het vuur uit zodra de kokosolie gesmolten is. Voeg de andere vloeibare ingrediënten toe aan het pannetje en roer goed (als je vanille-extract gebruikt, meng je dat met de andere vloeibare ingrediënten in het pannetje en niet in de kom met de droge ingrediënten).
 4. Voeg nu de inhoud van het pannetje toe aan de kom en roer alles goed door elkaar.
 5. Leg een velletje bakpapier op een bakplaat. Maak met je handen 12 balletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat.
 6. Doe de bakplaat in de oven en bak 15 minuten. Draai de bakplaat om en bak nog eens 10 minuten (25 minuten in totaal dus).
 7. Laat de balletjes 10 minuten afkoelen.
 8. Smelt ondertussen de chocola. Dit doe je door de chocola in een schaaltje te zetten in een pan met heet water. Zet de pan op een laag vuurtje, zodat het water niet gaat koken (dan gaat je schaaltje door de pan heen dansen), maar wel heet blijft. Roer ondertussen af en toe in het schaaltje met chocola, totdat al je chocola gesmolten is.
 9. Doop een lepel in de chocola en ga met zigzagbewegingen over de makronen heen. Hier moet je een beetje handigheid in krijgen, maar het is niet moeilijk.
 10. Zet de makronen in de koelkast om de chocola snel hard te laten worden, of laat ze 's nachts op het aanrecht staan.
Kmkmmr http://www.kmkmmr.nl/
(Visited 246 times, 1 visits today)

Wat je misschien ook wel interessant vindt:

2 reacties op “Heimwee naar de zomer? | Vegan Limoen-Kokosmakronen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *