Hartverwarmende weerstands-booster | Vegan Golden Milk

Vegan Golden Milk

Dat zul je natuurlijk net weer zien. Heb ik eindelijk weer eens vakantie, word ik ziek! Bah, niks aan kan ik je vertellen. Ik heb vooral de bank van ons vakantiehuisje gezien en hoewel die best prima was, had ik toch liever wat meer van het Oostzeegebied willen ontdekken. Eenmaal thuis voelde ik me nog steeds bepaald niet jofel, maar gelukkig had ik daar de beschikking over mijn eigen keuken. Ik ben er van overtuigd dat gezonde voeding een heel belangrijk onderdeel is om je lijf in staat te stellen zijn eigen balans te (her)vinden (uiteraard zijn er nog wat dingen die daarbij helpen, een goede conditie bijvoorbeeld of het beperken van stress… oh en natuurlijk een goede huisarts waar je echt langs moet gaan wanneer je je niet goed voelt). Net als bij een auto heb je eenvoudigweg de juiste brandstof nodig om je motor zo efficiënt mogelijk te laten lopen. Nu let ik sinds een tijdje door de ziekte van Pfeiffer sowieso wel op mijn voeding, maar op het moment dat ik een extra virusje te pakken heb (of misschien eerder, dat een virusje mij te pakken heeft), dan doe ik het nog een beetje extra om mijn lichaam de kans te geven om de ziektekiemen te verslaan. Dat betekent in het geval van een verkoudheid: extra veel vitamine c (uit sinaasappels, paprika, broccoli etc.),  mijn eten kruiden met flink wat knoflook (dat heeft namelijk wetenschappelijk bewezen een effect op het voorkomen en bestrijden van verkoudheden), veel drinken en dan vooral veel saliethee (lekker gorgelen ook). Maar ja, die saliethee komt op een gegeven moment zelfs bijna je verstopte neus nog uit. Tijd voor wat afwisseling dus!

Dit drankje met gember, kurkuma en specerijen zou naar verluid goed zijn voor je weerstand en je brein, maar is vooral heel erg lekker! Alleen van de geur, kleur en smaak voel je je al stukken beter. Stel jezelf eens voor met een goed boek bij de open haard, een dekentje over je benen, een kaarsje op tafel en een kopje golden milk in je hand. Dat is ongeveer de soort smaak waar je aan moet denken, warm en troostend. Een beetje zoals chocolademelk, maar dan lekker spicy.

Vegan Golden Milk
Serves 2
Warme en troostrijke weerstandsbooster. Golden Milk is het pittige zusje van chocolademelk.
Write a review
Print
Prep Time
5 min
Cook Time
5 min
Total Time
10 min
Prep Time
5 min
Cook Time
5 min
Total Time
10 min
Ingredients
 1. 500 ml plantaardige melk (ik gebruik rijstmelk, die is al wat zoetig van zichzelf)
 2. 2 kaneelstokjes
 3. 1 1/2 tl versgeraspte gember (of 1 tl gemberpoeder)
 4. 1 1/2 tl versgeraspte kurkuma, te koop bij de toko (of 1 tl kurkumapoeder)
 5. 7 kardemompeulen
 6. 1 steranijs
 7. snufje versgemalen zwarte peper
 8. 1 1/2 tl agavesiroop
Instructions
 1. Breng een pannetje met alle ingrediënten erin op hoog vuur aan de kook. Zet het vuur zodra het kookt laag en laat 5 minuten zachtjes doorkoken.
 2. Giet de golden milk door een zeef in 2 mokken.
Notes
 1. Je kunt de schil van de gember en de kurkuma laten zitten.
 2. Kurkuma zorgt voor gele vlekken op alles: je handen, rasp, snijplank, afwaskwast en als je niet uitkijkt ook op je kleren en gezicht. Wees dus voorzichtig!
Kmkmmr http://www.kmkmmr.nl/
(Visited 271 times, 1 visits today)

Wat je misschien ook wel interessant vindt:

11 reacties op “Hartverwarmende weerstands-booster | Vegan Golden Milk

  1. Mmmm, dat klinkt ook goed! Op de honing na dan 😉 haha, maar gember en citroen zijn echt een heerlijke combi. Citroen bevat ook nog eens heel veel vitamine c, dus dat is perfect voor als je ziek bent!

  1. Zeker doen! De andere specerijen voegen echt nog wat extra smaaklaagjes toe. Vooral de zwarte peper erin vind ik heerlijk, dat geeft echt zo’n oppepper. Gelukkig voel ik me inmiddels al weer een stuk beter 🙂

 1. Lekker, mooie foto ook! Ik wil hem graag pinnen, maar als de bewaarknop verdwijnt zodra ik er naartoe wil met mijn muis (de
  bewaarknop is een stukje boven de foto). Ik heb golden milk nog niet geprobeerd, omdat ik een beetje bang ben voor de
  overheersende smaak van kurkuma, maar iedereen is er zó positief over dat het toch wel op de to try list moet blijven staan. Ik
  ga het dan eens met verse kurkuma proberen, zoals je aangeeft, kijken of dat verschil maakt.

  1. Dat met die pinknop is denk ik iets uit je browser, jammer dat het niet lukt! Verse kurkuma vind ik inderdaad een stuk lekkerder in de golden milk (en ik maak mezelf wijs dat het ook gezonder is, geen idee of dat klopt hoor 😉 ). Overigens kun je altijd wat minder toevoegen naar je eigen smaak! Geel wordt het toch wel, kurkuma kleurt heel erg sterk. Ik ben benieuwd wat je er van vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *