Een kleurrijk begin van je dag | Fruitsalade met zoete tahinidressing

fruitsalade met zoete tahinidressing

Ik ben duidelijk niet in de wieg gelegd voor ochtenden. Waar m’n zusje vroeger al zingend uit bed kwam, heb ik al zolang als ik me kan herinneren een chronisch ochtendhumeur. Nee, opstaan is echt niet mijn ding. Het enige waar je me wel echt relatief blij de dag mee kunt laten beginnen is een goed ontbijt. Op dagen dat ik vrij ben, neem ik dus echt even de tijd om wat lekkers en gezonds klaar te maken, zodat lichaam en geest helemaal voorbereid zijn op de nieuwe dag. Nu het zomer is, kun je voor een habbekrats op de markt een hele berg fruit kopen. Dat is dus ook precies wat ik deed en ik maakte er deze heerlijke fruitsalade met zoete tahinidressing van. Geen smoothie, want als het even kan is het heel belangrijk om te kauwen (kauwen is echt underrated!). De tahinidressing maakt het echt helemaal af. Het is zoet, nootachtig, vullend en zit boordevol gezonde eigenschappen (eiwitten, calcium, ijzer, noem maar op). Als ik niet uitkijk kan ik het zo overal wel overheen gooien.


Fruitsalade met zoete tahinidressing

fruitsalade met zoete tahinidressing - 1

Ingrediënten (voor ongeveer 4 personen)

  • verschillende soorten fruit van het seizoen
  • 4 tbsp tahin
  • 2 tbsp agavesiroop (ik gebruik graag die van de action met karamelsmaak)
  • 4 tbsp koud water
  • 2 tbsp citroensap
  • flinke snuf kaneel
  • klein snufje gemberpoeder

Werkwijze

1. Maak een salade van het fruit door het fruit in stukjes te snijden en te mengen in een grote kom. Schep vervolgens de salade in een kom of diep bord.

2. Meng de overige ingrediënten voor de tahinidressing. Ik doe dit meestal in een potje met deksel, waardoor ik het flink door elkaar kan schudden.

3. Serveer de dressing over de salade in de borden. Als je dressing over houdt, dan kun je dit een aantal dagen in de koelkast bewaren.

fruitsalade met zoete tahinidressing

Wat je misschien ook wel interessant vindt:

2 reacties op “Een kleurrijk begin van je dag | Fruitsalade met zoete tahinidressing

  1. Mmm ik heb dit net gemaakt en gegeten, en het was heerlijk! Tahin gebruikte ik al weleens vaker als dressing, met kruiden,
    maar zo over een fruitsalade is het echt verrassend! Dankje voor het recept 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *