De kmkmmr nugget test: De Vegetarische Slager v.s. Tivall

vegan nuggets

Albert Heijn heeft het eindelijk begrepen; goede vleesvervangers hebben geen ei nodig. Sinds een paar dagen liggen er heel wat nieuwe producten van Tivall en De Vegetarische Slager in de schapen en daar zitten heel wat veganistische producten bij. Goed nieuws voor de dieren, het milieu én voor vegans! Heel wat veganisten lusten namelijk best wel graag vlees, maar willen het gewoon niet eten om diverse redenen. Ik val zelf ook in die categorie. Toch eet ik niet veel vleesvervangers, je kunt ook heel lekker en gezond eten zonder. Soms is het echter wel lekker makkelijk om gewoon een pakje vleesvervangers in de pan te kunnen gooien en vandaag was zo’n dag waarop ik geen zin had in uitgebreide kookpraktijken. Ik ben de laatste tijd moe en niet zo’n beetje ook. Je zou het kunnen vergelijken met een fikse kater, maar dan zonder feest en zonder drank. Echt niet grappig dus. Tijd om een van mijn gouwe ouwe recepten uit mijn studententijd af te stoffen dus. Simpel en vullend, maar dan zonder dierenleed. Eenmaal in de Albert Heijn kon ik niet kiezen welke van de twee ik mee zou nemen, dus ik kocht ze allebei en besloot ze beide aan mijn uiterst kritische smaakpapillen bloot te stellen, ten einde de allerbeste Albert Heijn vegan nugget te vinden. Uiteraard deel ik mijn resultaten met jullie, zodat jullie niet meer hoeven te wikken en wegen voor het schap.

vegan nuggets

De nuggets zijn beide per 9 stuks (180 gram per pakje) verpakt. Dus een vergelijking in prijs is gemakkelijk. De nuggets van De Vegetarische Slager kosten €3,49 per pakje (€0,39 per nugget) en die van Tivall €2,49 (€0,28 per nugget). De nuggets van De Vegetarische slager zijn dus een euro duurder, dat komt uit op €0,11 per nugget meer. Voor die prijs vind ik dat je zeker wat van deze nuggets mag verwachten. De verpakking doet me helaas nog niet het water in de mond lopen, wat dat betreft krijg ik meer trek in de nuggets van Tivall.

Ongebakken nuggets. Boven: Tivall. Onder: De Vegetarische Slager
Ongebakken nuggets. Boven: Tivall. Onder: De Vegetarische Slager.

De nuggets van beide merken zijn allemaal verschillend van vorm, waarschijnlijk om ze extra authentiek te laten lijken. De nuggets van Tivall hebben sesamzaadjes in het paneermeel zitten. Dit vind ik niet heel nugget-achtig overkomen, maar ik kan me voorstellen dat het wel handig is wanneer je een pannetje veganuggets op het vuur hebt staan en een pannetje echte kipnuggets en je ze niet door elkaar wilt halen. Dat zal mij niet snel gebeuren, in dit huis worden geen lijken gebakken, maar als ik eens bij mijn ouders eet, heb ik wel het liefst dat ze zeker weten welke mijn nuggets zijn, voordat ik er een hap van neem. De nuggets van De Vegetarische Slager lijken behoorlijk op de real thing qua uiterlijk, wat dus zijn voor- en nadelen heeft.

Gebakken nuggets. Boven: Tivall. Onder: De Vegetarische Slager.
Gebakken nuggets. Boven: Tivall. Onder: De Vegetarische Slager.

Beide soorten nuggets bakken prima, alhoewel de paneerlaag van die van De Vegetarische Slager wel wat kwetsbaarder is. Zorg er dus voor dat ze echt lekker bruin gebakken zijn, voordat je ze omdraait.

Links: De Vegetarische Slager. Rechts: Tivall
Links: De Vegetarische Slager. Rechts: Tivall

Als je de nuggets doorsnijd, merk je meteen al een verschil. Die van De Vegetarische Slager zijn namelijk veel steviger dan die van Tivall. Ik vind ze er ook meer “kippig” uitzien van binnen.

De ultieme test deed ik zowel los als op een wrap (mijn studentenrecept dus, wrap opwarmen, zoete chilisaus erop, salademeuk erop, kipnuggets erop en dan hopen dat hij nog dichtgevouwen kan worden). Met 1 hap was het eigenlijk al wel duidelijk. Die van De Vegetarische Slager zijn goehoed!!! Ok, ze zijn misschien een klein tikje te zout, maar woooow, het zijn net echte kipnuggets! Ik moest het pakje drie keer bekijken om te zien of er inderdaad geen kip in zat, maar je raad het al: 100% vegan, baby! De bite, de smaak… net echt! Die van Tivall waren ook lekker, maar die verbleekten ernstig ten opzichte van die van De Vegetarische Slager. Ze hadden minder smaak, minder bite en leken niet echt op kip. Als ik die van De Vegetarische Slager niet geproefd had, was ik waarschijnlijk ook heel enthousiast over die van Tivall, maar… man man man, die van De Vegetarische Slager zijn gewoon echt awesome! Dat is die 11 cent per nugget echt wel waard. Zo vaak eet ik die dingen niet en als ik ze eet is dat meestal niet bij een maaltijd met al te dure andere ingrediënten. Wat een ontdekking!

Wat je misschien ook wel interessant vindt:

14 reacties op “De kmkmmr nugget test: De Vegetarische Slager v.s. Tivall

 1. Wat een leuke test! Ik had niet verwacht dat je
  ook echt zoveel verschil zou proeven. Wil je mss
  ook een keer de kipstuckjes van de vegetarische
  slager vergelijken met die van vivera?

 2. Die van de Vegetarische Slager zijn inderdaad
  heel goed! In België verkopen ze bij de Aldi ook
  vegetarische nuggets (volgens mij 8 voor maar
  €1.50!) en die vind ik persoonlijk nóg lekkerder.
  Zeker een aanrader om op te zoeken als je eens
  in België langs een Aldi komt!

 3. Wat grappig, ik vind juist de nuggets van Tivall lekkerder. Omdat ze niet zo op “echte” nuggets lijken (zo vet
  en zout)! Die van Tivall kan je daardoor veelzijdiger gebruiken. Bij een oosters wokmaaltijdje, in een wrap,
  etc. De kipnuggets van DVS zijn het beste om gewoon los te eten (als ongezonde snack)!

 4. Yes heb zojuist die van DVS gekocht! Ben benieuwd.
  Ik heb die van Tivall laatst gegeten, gewoon zo als snack. Op die manier vond ik ze niet lekker, heel
  droog en na elke hap wisselde ik af met m’n zoete aardappel of een hapje mais haha.

  Ik was al een tijdje op zoek naar de vega kipnuggets van de aldi welke ik in België heb geproefd, maar ik
  lees hier net dat ik daarvoor toch echt naar België zelf zal moeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *