Culinair op budget | Spaghetti met verse tomatensaus en kappertjes

Spaghetti met verse tomatensaus en kappertjes

Een culinair gerecht hoeft echt niet duur of moeilijk te zijn! Als je gebruik maakt van mooie rijpe groente van het seizoen, kom je al een heel eind. Nu de zomer in aantocht is, zijn tomaten echt op hun lekkerst. Felix vond 8 romatomaten voor 40 cent op de markt en ik maakte er deze heerlijke saus van.


Spaghetti met verse tomatensaus en kappertjes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 750 gram rijpe romatomaten
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 cup witte wijn
  • 2 tbsp olijfolie
  • 5 tsp kappertjes
  • snufje zout, peper en cayennepeper
  • eventueel agavesiroop naar smaak
  • spaghetti voor 4 personen (Wil je culi doen? Dan kun je kiezen voor ei-vrije verse pasta, zoals de spaghetti met basilicum uit de koeling van de AH. Liever budget? Gewone spaghetti volstaat natuurlijk ook!)

Werkwijze

1. Was de tomaten en snijd ze in blokjes. Snijd de teentjes knoflook in dunne plakjes.

2. Verhit de olijfolie in een pan. Bak de knoflook voor 30 seconden in de hete olie op middelhoog vuur.

3. Voeg de tomaten toe en laat 5 minuten pruttelen zonder deksel.

4. Voeg de wijn, een snufje zout, peper en cayennepeper toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes pruttelen zonder deksel.

5. Bereid de spaghetti volgens de verpakking.

6. Voeg de kappertjes aan de saus toe en laat nog minstens 5 minuten pruttelen zonder deksel. Proef of de saus op smaak is en voeg eventueel nog wat zout, peper en agavesiroop toe (als je echt goede tomaten hebt gebruikt hoeft dit laatste niet).

7. Serveer de saus op de spaghetti en bestrooi eventueel naar smaak met edelgist en verse basilicum.

(Visited 263 times, 1 visits today)

Wat je misschien ook wel interessant vindt:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *