Broodje aubergine-gyros

Broodje Aubergine-Gyros

Aubergines zijn cool. Niet alleen zijn ze uiterst decoratief met hun prachtige diep paarse kleur, ze zijn ook nog eens ontzettend goed te marineren. Als ik niet zo veel tijd heb om iets te maken, maar wel heel graag wil genieten van iets warms op brood tijdens de lunch, dan maak ik graag gebruik van een aubergine. Dit broodje met aubergine-gyros is goedkoop en in een mum van tijd klaar.

Broodje aubergine-gyros

Ingrediënten (voor 4 kleine pistoletjes)

  • 1 middelgrote aubergine
  • 3 tsp gyroskruiden (ik gebruik die van Verstegen, hier is helaas al zout aan toegevoegd)
  • 1 1/2 tbsp olijfolie
  • sojayoghurt (ongezoet!)
  • komkommerschijfjes
  • lente-ui
  • 4 bruine pistoletjes

Werkwijze

1.Snij de aubergine in reepjes van maximaal 1 cm breed.

2. Doe de reepjes in een schaal en voeg de gyroskruiden toe. Kneed even door met je handen.

3. Verhit nu pas (dan kunnen de kruiden goed in de aubergine trekken) 1 1/2 tbsp olijfolie op middelhoog vuur in een koekenpan.

4. Bak de auberginereepjes gaar in de hete olie.

5. Snijd de broodjes open. Smeer beide helften in met sojayoghurt. Beleg beide helften met plakjes komkommer. Strooi wat lente-ui in het broodje.

6. Vul de broodjes met de aubergine-gyros en strooi nog wat lente-ui over de aubergine.

Wat je misschien ook wel interessant vindt:

2 reacties op “Broodje aubergine-gyros

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *