Love, peace & vegetables | The Happy Pear – het kookboek

The Happy Pear kookboek

Ik heb een enorme zwak voor mensen met een passie. Maar als je naast dat je enthousiast bent, ook nog eens geweldig veganistisch kunt koken en gewoon een toffe peer bent, dan is een plek in mijn hart helemaal gegarandeerd. De Ierse tweelingbroers David en Steven Flynn zijn niet alleen toffe peren, het zijn als de oprichters van The Happy Pear ook nog eens heel gelukkige peren. Met hun groentezaak, café, Happy Heart cursus, sociale media, vlogs en kookboeken proberen zij de wereld ervan te overtuigen dat plantaardig eten gezond is en gelukkig maakt. En dat doen ze absoluut niet onverdienstelijk! Hun kookboeken hebben beide wekenlang op de eerste plaats gestaan in Ierland van best verkochte kookboeken, daarnaast hebben ze al heel wat prijzen in de wacht gesleept met al hun andere bezigheden en ook Jamie Oliver heeft opgemerkt hoe aanstekelijk dit duo over eten kan praten, waardoor ze nu ook video’s opnemen voor zijn FoodTube-netwerk.

Een paar weken geleden kreeg ik van een lezeres van Kmkmmr (thx Leentje!) de tip om The Happy Pear eens op te zoeken. Meteen bij het eerste filmpje had ik al zoiets van: leuk! Ik probeerde wat van hun recepten en die vielen zo goed in de smaak hier, dat ik het kookboek wel aan moest schaffen en dat was een goede koop! Wat een geweldig boek en wat een heerlijke recepten! Van ideeën voor ontbijtjes, tot curry’s, chili, dips, smeersels, salades, soepen en zoetigheid… alles is makkelijk te maken (houd wel je hoofd erbij, de details kloppen niet altijd… gooi dus niet zomaar 2 tl zout in je eten, proef soms eerst even), niet duur en heel smakelijk. Mijn vriend en ik hebben een systeem waarbij we de gemaakte recepten uit kookboeken beoordelen met een smiley. Als een recept een smiley met een tongetje heeft behaald, dan betekent dat dat je het zelfs in een restaurant niet beter zou krijgen. En guess what? Dit boek staat inmiddels vol met smileys met tongetjes! We zijn nog geen enkel tegenvallend recept tegengekomen (behalve de incidentele recepten waar helaas kaas of eieren in verwerkt zitten en die we dus niet zullen maken, maar die beslaan maar 5% van het hele boek… het boek is dus niet 100% veganistisch), echt alles, maar dan ook alles is lekker en nog gezond ook!

Sommige foto’s zien er al zo lekker uit, dat je het papier bijna op wilt eten.

Wat een vrolijke lay-out!

De jongens van The Happy Pear gaan uit van het principe: een gezonde geest in een gezond lichaam. Of met andere woorden: van gezond en lekker eten word je blij! Waar ik normaal een beetje de kriebels krijg van “health guru’s” (vaak is het eigenlijk een manier om af te vallen, of voelt het gekunsteld, hip aan… of nog erger, gaat het over totaal niet wetenschappelijk gebaseerde troep als kleidrankjes), krijg ik hier ook de kriebels van… maar dan wel de positieve kriebels! Gezond eten is volgens de mannen namelijk niets meer en niets minder dan gevarieerd eten met veel groente en fruit. De passie die zij hebben voor groente en fruit komt in dit kookboek dusdanig naar voren, dat je al “love, peace & vegetables” roepende, het liefst meteen naar de markt of supermarkt rent en je vervolgens meteen achter je kooktoestel begeeft om deel te nemen aan de groenterevolutie.

Het boek heeft een handzaam romanformaat. Dat komt mooi van pas, want naast recepten, bevat het boek ook inspirerende verhalen over hoe The Happy Pear is ontstaan, de community die er is ontstaan, over bepaalde ingrediënten etc. De teksten zijn helemaal geschreven in de stijl van de tweelingbroers: positief, grappig, authentiek en informatief. Je vliegt echt door de tekst en na afloop heb je niet alleen het idee dat je goed bezig bent met eten, maar ook dat je er twee vrienden bij hebt gekregen. Inmiddels ben ik echt helemaal verslaafd aan hun YouTube-video’s: vlogs, kookvideo’s en informatieve filmpjes… ik kijk het allemaal! Het liefst achter elkaar door! Ik denk dat het ook niet lang meer gaat duren voordat het nieuwe kookboek van Steven en David Flynn hier op de mat ligt (The World of The Happy Pear), hopende dat die net zo goed zal zijn als dit eerste kookboek. Tot die tijd gaan de  recepten uit dit boek oneindig op repeat <3 en hoop ik jullie ook een beetje te kunnen besmetten met de groenterevolutie! Eat more veg!

David & Steven Flynn – The Happy Pear kost €17,38

(Visited 324 times, 1 visits today)

Wat je misschien ook wel interessant vindt:

4 reacties op “Love, peace & vegetables | The Happy Pear – het kookboek

 1. OK dit boek gaat dus nú op mijn
  verlanglijstje. Alleen de foto’s zien
  er inderdaad al héérlijk uit! En wat
  grappig dat systeem van jullie met
  smilies, mega handig ook!

  1. Hahaha, ja dat is echt een top systeem, zo zien we altijd weer terug wat een succes was voor het geval er eens iemand komt eten 🙂 . Ik zet ook vaak allerlei opmerkingen bij recepten over de manier van bereiden e.d. Ik kook zoveel nieuwe dingen dat ik mijn op- en aanmerkingen anders weer helemaal vergeet als ik ze niet opschrijf. Mijn kookboeken zijn dus helemaal volgeklad 🙂

 2. Oh wat ziet dit er lekker uit! Ik ben typisch iemand die een kookboek koopt en er dan niks uit maakt, maar misschien dat het bij
  deze wel anders is. Of nouja, ik denk het eigenlijk niet, ik ken mezelf..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *