Review: The Master Perfumer – Oriental Summer Nº11

 

The Master Perfumer - Oriental Summer Nº11

Op een paar kettingen na, draag ik maar weinig sierraden. Maar wat ik wel elke dag draag, is parfum. Ik ben dol op lekkere luchtjes. Wel subtiel, want van een te sterke geur raak ik flink overprikkeld en met mij, mijn cliënten op werk meestal ook (mensen met een hersenaandoening). Ik vind het leuk om mijn dagelijkse dosis parfum af te stemmen op mijn humeur, mijn kleding en het weer. Nu het echt lente aan het worden is, heb ik zin in een vrolijk en zonnig geurtje!

Dit luchtje van The Master Perfumer kwam ik tegen bij het Kruidvat. Ik werd meteen geprikkeld door de vrolijke verpakking, de prijs en de geurnoten die achterop vermeld stonden (sinaasappelbloesem, jasmijn en vanille-orchidee). Een navraag bij Kruidvat leverde op dat ze bevestigen dat dit geurtje vrij is van dierlijke ingrediënten en dat er geen dierproeven mee gedaan zijn. Oftewel, dit luchtje is 100% vegan (naar de andere geurtjes uit deze lijn heb ik geen navraag gedaan)!

Ik kocht de kleine verpakking van 15 ml (handig voor in de tas) voor €3,49. Er is ook een grote verpakking van 50 ml voor €7,99 beschikbaar. Bij die prijzen ben ik overigens echt geen decimaal vergeten. De geurtjes van The Master Perfumer zijn echt zo goedkoop, maar dat hoeft absoluut niks over de kwaliteit te zeggen. Zoals de merknaam al doet vermoeden, worden deze luchtjes namelijk samengesteld door echte meesterparfumeurs. Deze “neuzen” ontwikkelen ook geurtjes voor veel duurdere en bekendere parfumhuizen. Hoe de prijs dan toch zo laag kan blijven? Er wordt geen geld gestoken in dure reclamecampagnes met beroemdheden of topmodellen en de verpakking is bewust simpel gehouden.

The Master Perfumer - Oriental Summer Nº11

Dan nu het luchtje zelf. Zoals de geurnoten al doen vermoeden, ruik je in eerste instantie een frisse citrusgeur (yay, zomer!), maar je ruikt ook meteen al een warmere ondertoon. Dit maakt het geurtje wel bijzonder en meteen ook wat vriendelijker dan de meeste luchtjes met citrusnoten. De jasmijn komt in tweede instantie door en geeft de geur ook wat bloemigs. Toch blijft die warme noot aanwezig en dat is meteen ook de geur die het langst blijft hangen. En lang blijven hangen, dat doet deze Oriental Summer, ondanks dat het hier om een Eau de Toilette gaat. Als ik ‘m ’s ochtends opspuit, ruik ik ’s avonds nog licht naar vanille. De geur doet me aan een toetje denken en is dus vrij zoet, maar niet suikerzoet. Ik word er echt vrolijk van. Het is een lief geurtje, maar er zit ook iets licht kruidigs in, wat hem toch wat meer pit geeft. Dit geurtje past echt bij mij, vriendelijk, levendig en zonnig. Ik weet zeker dat ik The Master Perfumer – Oriental Summer deze lente en zomer veel ga dragen!

The Master Perfumer – Oriëntal Summer Nº11 is verkrijgbaar bij het Kruidvat in verpakkingen van 50 ml (€7,99) en 15 ml (€3,49).

Wat je misschien ook wel interessant vindt:

2 reacties op “Review: The Master Perfumer – Oriental Summer Nº11

  1. Wauw, ik had verwacht dat dit inderdaad weer een heel duur parfum zou zijn, maar wat een fijn budgetprijsje! Heb je toevallig
    ook de ingrediënten op foto staan?

    1. Fijn he, en volgens Kruidvat dus 100% vegan :). De ingrediënten: alcohol denat., aqua, parfum, ethylhexyl salicylate, ethylhexyl methoxycinnamate, butyl methoxydibenzoylmethane, citric acid, bht, tris(tetramethylhydroxypiperidinol) citrate, alcohol, benzyl benzoate, benzyl salicylate, cinnamyl alcohol, citral, citronellol, limonene, linalool, CI 42090, CI 19140, CI 17200. Ik kan niet garanderen dat deze lijst zonder spelfouten is 😉 . Met mijn beperkte kennis van de chemie, zie ik vooral alcoholen en aardoliederivaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *