Review: Do2 – geurloze deodorant op basis van aluin

Do2

Wat deodorant betreft vind ik het altijd maar moeilijk kiezen. Of je stinkt naar zweet, of je stinkt naar deo. Beide vind ik niet bepaald aangenaam. En natuurlijk heb je wel geurloze deo’s, maar die zijn dan a) niet vegan, b) alleen verkrijgbaar in een spuitbus met gassen waar ik het benauwd van krijg, en/of c) zeer getalenteerd in het ruïneren van mijn zwarte kleding. Dit flesje met aluin kristallen is wat dat betreft een echte uitkomst. Hij is vegan, klein genoeg om in mijn tas te passen, werkt op basis van een pompsysteem waardoor er geen rare gassen vrijkomen (wel zo fijn voor mijn gevoelige longen en het milieu) en laat geen blijvende vlekken op je kleren achter. Maar werkt het ook tegen zweet?

Aluin is een aluminumzout dat voorheen vooral te vinden was in de toilettas van gladgeschoren mannen. Het heeft een ontsmettende werking door de lage ph-waarde en doet kleine wondjes snel samentrekken. Ideaal dus voor wanneer je je hebt gesneden tijdens het scheren. De ontsmettende werking van aluin is nu precies ook hetgeen dat de zweetgeur doet tegengaan. Zweet is namelijk een reukloos vocht, dat pas gaat stinken zodra het in contact komt met bacteriën die op de huid groeien. Daarnaast zorgt aluin er ook voor dat je een beetje minder gaat zweten, omdat de adstringerende (samentrekkende) werking er ook voor zorgt dat het zweet de zweetklieren moeilijker kan verlaten. Om deze redenen worden er in reguliere deodorants ook vaak aluminiumverbindingen gebruikt.

Do2

Do2 bevat aluinkristallen die je zelf moet oplossen in water. Je kunt het spuitdopje van het flesje afdraaien en vervolgens het flesje vullen met water. Dit kun je heel vaak doen, volgens de verpakking zelfs tot 10x. De deodorant gaat dus erg lang mee, want met 1 vulling doe je een paar weken.

Als ik ’s ochtends de deo opspuit, overleef ik makkelijk de werkdag zonder stinken. Als ik ’s avonds nog wat wil gaan doen, spuit ik gewoon nog een keer deo op. Van een verminderde zweetproductie heb ik nog niet veel gemerkt, maar ik zweet dan ook niet overmatig veel.

Do2

De deo vlekt soms wel wat op mijn zwarte kleren. Het laat witte vlekken achter, maar die zijn vrij gemakkelijk weer weg te krijgen met een beetje water. Ik wacht daarom meestal nog heel even na het opspuiten voordat ik mijn kleren aantrek en ga ondertussen alvast aan de slag met mijn gezichtscrème.

Do2 is niet de enige aluindeo die op de markt is. Er bestaan ook aluinsticks en je zou zelfs gewoon een stuk aluin van de scheerafdeling kunnen gebruiken. Het grote voordeel van Do2 vind ik dat je hem direct op kunt spuiten. Een aluinstick moet je altijd eerst natmaken, dat is niet handig als je onderweg nog snel even wat deo op wilt doen, maar geen kraan in de buurt hebt. Daarnaast merk ik dat ik een spuitbusje ook gemakkelijker gebruik voor andere lichaamsdelen. Op warme dagen spuit ik mijn voeten er ook mee in en tijdens mijn reis door Israël spoot ik mijn onderrug in, omdat die als een malle ging zweten van de zware rugzak.

Do2

Ik ben erg tevreden over deze vegan deo! Hij is in aankoop iets duurder dan andere deodorants (€7,69), maar doordat hij zo lang meegaat, heb je dat geld er al snel weer uit. Hij doet zijn werk goed en ik vind het heel fijn om deo te kunnen spuiten, zonder dat ik daar benauwd van word. Ook ben ik heel blij met een geurloze deo. Ik draag graag parfum, maar sommige deodorants zijn zo overheersend, dat ik naar teveel geurtjes tegelijk ruik, niet fijn voor mij en ook niet voor mijn erg prikkelgevoelige cliënten (mensen met hersenletsel). Do2 is dus een blijvertje!

Je kunt Do2 kopen bij de drogist voor €7,69.

(Visited 628 times, 1 visits today)

Wat je misschien ook wel interessant vindt:

2 reacties op “Review: Do2 – geurloze deodorant op basis van aluin

  1. Ik heb hem ook ooit gekocht, maar de kristallen smolten na een tijdje onderaan samen tot één grote homp, en de deo was dan
    niet meer bruikbaar. Dus nu een aluinsteentje van de Kruidvat van 2 € 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *